Fortumin tuuli- ja aurinkovoiman käytössä oleva tuotantokapasiteetti Venäjällä ylitti 1 GW

Pleshanovskaya solar park in Russia

Fortumin Russia-divisioona on ottanut käyttöön uutta tuuli- ja aurinkovoimaa Etelä-Venäjällä. Tuulivoimalat ovat kapasiteetiltaan yhteensä 478 megawattia (MW) ja aurinkovoimala 78 MW. Voimalaitosten käyttöönoton myötä Fortumin uusiutuvan energian portfolio Venäjällä on nyt maan suurin, yhteensä 1 231 MW.

“Pandemian tuomista haasteista huolimatta Fortum on yhteisyritystensä kanssa onnistunut ottamaan käyttöön seitsemän uutta tuulivoimalaitosta Rostovin, Volgogradin ja Astrahanin alueilla sekä ensimmäisen vaiheen uudesta 116 megawatin aurinkovoimapuistosta Kalmukiassa. Kalmukian aurinkovoimapuistosta tulee valmistuttuaan vuonna 2022 Venäjän suurin”, sanoo Fortumin Russia-divisioonan johtaja Alexander Chuvaev.

Aikaisemmin tänä vuonna Fortumin yhteisyritys voitti oikeuden rakentaa yli 1,3 gigawattia takuuhintaista (Capacity Supply Agreement, CSA) tuulivoimakapasiteettia Venäjälle vuosina 2025–2027. Aurinko- ja tuulivoiman kapasiteetteihin liittyvät investointipäätökset tehdään tapauskohtaisesti. Fortumin sijoittama oma pääoma on enintään 15 miljardia ruplaa. Fortumin ja sen yhteisyritysten yhteenlaskettu uusiutuvan energian tuotantokapasiteetti on noin 3,4 GW. Fortum rakentaa ja tuottaa tuuli- ja aurinkovoimaa Venäjällä 50/50 -omisteisissa yhteisyrityksissä RUSNANOn ja RDIF:n kanssa.

Fortumin Russia-divisioona luopuu hiilen käytöstä vuoden 2022 loppuun mennessä, kun Tšeljabinskin CHP-2 -voimalaitoksen modernisointiprojekti valmistuu.

Lue lisää:

Tuuli ja aurinko Venäjällä