Verkkouutinen

Fortum saa Business Finlandilta rahoitusta litiumin talteenottoon Harjavallan akkumateriaalien kierrätyslaitoksella

17 joulukuu 2021, 10:45

Litiumakku

Fortum on saanut Business Finlandilta päätöksen 10 miljoonan euron tuesta, joka mahdollistaa litiumin talteenoton kierrätetyistä akkumateriaaleista Harjavaltaan valmistuvalla hydrometallurgisella kierrätyslaitoksella.

Uudella, rakenteilla olevalla laitoksella voidaan tehokkaasti kierrättää sähköautojen litiumakuissa käytettyjä arvokkaita metalleja ja erilaisia akkujen valmistusketjussa syntyviä jätejakeita sekä valmistaa kestäviä, kierrätysraaka-aineista valmistettuja akkukemikaaleja. Uuden laitoksen peruskivi muurattiin marraskuussa 2021 ja laitoksen on määrä valmistua vuonna 2023.

Tehokas ja kestävä akkumateriaalien kierrätys on välttämätöntä akkujen kysynnän kasvaessa sähköistyvässä maailmassa. Myös asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia akkumateriaalien vastuullisesta kierrättämisestä. Innovatiiviset kierrätys- ja talteenottomenetelmät vahvistavat Suomen kilpailukykyä akkualalla ja edistävät kansallisia ilmastotavoitteita.

"Olemme erittäin iloisia tukipäätöksestä, joka mahdollistaa litiumin talteenoton uudella teknologialla rakenteilla olevalla laitoksellamme. Litiumin talteenotto vahvistaa Fortumin asemaa kestävän akkukierrätyksen edelläkävijänä. Business Finlandin myöntämällä avustuksella on merkittävä vaikutus akkukierrätysliiketoimintamme kehittämiseen", sanoo Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer.

 

Lisätietoja:

Tero Holländer,  akkuliiketoiminnan johtaja, Fortum Recycling & Waste, puh. 040 861 5071, tero [piste] hollander [ät] fortum [piste] com

 

*Uutista täydennetty 21.12.2021: Projektille myönnetty tuki on osa Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoitusta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.

Next Generation EU -logo

 

Aiempia Harjavallan kierrätyslaitokseen liittyviä tiedotteita:

1.11.2021 Fortumin akkumateriaalien kierrätyslaitoshanke etenee – uuden laitoksen peruskivi muurattiin

17.6.2021 Fortum laajentaa akkujen kierrätyskapasiteettiaan ja investoi uuteen kierrätyslaitokseen Harjavallassa