Kattava arviointi saatu päätökseen

07 lokakuu 2021, 22:00

yva-metsätie

Valmistunut YVA-selostuksemme on jyhkeä yli neljäsataasivuinen kokonaisuus, jossa esitellään Loviisan voimalaitoksen ympäristövaikutusten arvioinnin tulokset. Tämän lisäksi tehtiin myös erillinen, lähes 50-sivuinen kansainvälisen kuulemisen asiakirja yhdeksällä kielellä.

Laajassa tarkastelussa arvioitiin Loviisan voimalaitoksen toiminnan jatkamisen ja käytöstäpoiston ympäristövaikutukset. Loviisan voimalaitoksen käytön jatkamiseen liittyen tunnistettiin muun muassa myönteisiä aluetaloudellisia vaikutuksia, jotka näkyisivät seutukunnan lisäksi myös koko Suomen tasolla.

"YVA-selostus on jyhkeä yli neljäsataasivuinen kokonaisuus."

Myönteisiä vaikutuksia tunnistettiin myös energiamarkkinoihin, Suomen huoltovarmuuteen sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja ilmastonmuutokseen liittyen.

Voimalaitoksen käytön loputtua sen aikana syntyneet erittäin suuret myönteiset aluetalousvaikutukset lakkaavat. Käytöstäpoiston aikana eri toimijoille ja toimialoille syntyy kuitenkin osittain korvaavia myönteisiä aluetaloudellisia vaikutuksia. Aluetalousvaikutukset lakkaavat kokonaan, kun käytöstäpoisto on päättynyt.

Kuten läpi voimalaitoksen historian, pyrimme jatkuvasti vähentämään toimintamme vaikutuksia ympäristöön hyödyntämällä parhaita käytäntöjä ja teknologioita.

Viestintäpäällikkö, Ydinvoima

Puhelin: 040 147 8752
pia [piste] fast [ät] fortum [piste] com