Hoasin valitsema ekologinen lämpö on erinomainen #energiateko

Tällä viikolla vietetään Energiansäästöviikkoa. Meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä valintoja siitä, miten paljon kulutamme, mitä ja millaista energiaa käytämme.

Tyttö sohvalla

Jokaisella energiateolla on merkitystä, koska pienistäkin teoista syntyy suuri säästö. Energiansäästöviikolla kannustetaankin kaikkia kertomaan oma hyvä energiateko.

Hoasilla on Espoossa ja Kauniaisissa 23 opiskelijataloa, joita on jo vuosia lämmittänyt Fortumin ekologinen kaukolämpö. Se tuotetaan uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä kuten hukkalämmöllä. Se on energiateko ja erinomainen asia ilmastollemme.

”Suomessa lämmitys on suuri yksittäinen hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Valitsimme ekologisen kaukolämmön jo vuonna 2017 kun se tuli saataville. Fortumin EkoPlus -kaukolämmön käyttö vähentää päästöjämme vuodessa noin 4,33 miljoonaa kilogrammaa, mikä vastaa 433 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä”, toteaa kiinteistöjohtaja Kim Lindholm Hoasilta.

Asukkaan kannalta lämmöntuotanto ja -jakelu toimivat parhaiten silloin kun ne hoituvat arjessa sujuvasti ja huomaamattomasti taustalla. Hoasin asunnoissa lämmitys kuuluu vuokraan, joten kun laskua ei näe, saattaa oma kulutus jäädä havaitsematta.

On aina energiateko käyttää energiaa järkevästi. Kaukolämpö lämmittää sekä kodin että siellä käytettävän veden. Yksittäisen asukkaan helppo energiateko on pitää huoneilman lämpötila maltillisena ja tuulettaa vain lyhyitä tehokkaita pätkiä, jottei lämpöä pääse liikaa karkaamaan.

”On hienoa huomata, että ekologinen kaukolämpö kiinnostaa aidosti asiakkaitamme. Hoas lisää valinnoillaan nuorten asukkaidensa tietoisuutta ilmastomyönteisistä ratkaisuista. Ekologinen kaukolämpö on todella helppo valinta, joka samalla takaa huolettoman ja varman lämmön ympäri vuoden”, kertoo myyntipäällikkö Emmi Harava Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta.

Suomessa kaukolämpö on yleisin rakennusten lämmitysmuoto, joka lämmittää paitsi kodit myös lämpimän käyttöveden. Viimeistään vuonna 2025 Fortumin kaukolämpö on hiiletöntä ja vuonna 2029 hiilineutraalia. Tänä päivänä Fortum kerää hukkalämpöä jo mm. HSY:n jätevedestä. Tulevaisuudessa lämpöä saadaan kasvavassa määrin datakeskusten ja teollisuuden hukkalämmöistä sekä uusiutuvaan sähköön perustuvasta lämmöstä.

Lisätietoa:
Emmi Harava, myyntipäällikkö, lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Fortum, emmi [piste] harava [ät] fortum [piste] com, p. 044 353 1361