Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2021 alkaa

18 elokuu 2021, 13:30

Loviisan voimalaitos 1024x512

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 18.8.2021
 

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 22. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla yksiköillä tehdään lyhyt vuosihuolto. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 38 vuorokautta.

Tänä vuonna molemmilla yksiköillä uudistetaan laitossuojausjärjestelmiä ja jatketaan edellisissä vuosihuolloissa aloitettua hätädieseleiden automaatiomodernisointia. Modernisointihankkeessa alkuperäisiä automaatiojärjestelmiä korvataan digitalisilla järjestelmillä. Vuosihuolloissa polttoaineesta vaihdetaan neljäsosa uuteen.

”Loviisan laitosyksiköitä on kehitetty ja modernisoitu järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti koko sen laitoshistorian ajan. Tänäkin vuonna, niin kutsutuissa lyhyissä vuosihuolloissa, toteutamme normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi useita laitos- ja henkilöturvallisuutta sekä toiminnan luotettavuutta parantavaa toimenpidettä,” kertoo Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas.

Vuosihuoltoon osallistuu voimalaitoksen 530 työntekijän lisäksi lähes 750 ulkopuolista työntekijää. Noin 90 prosenttia työntekijöistä on suomalaisia. Lisäksi työntekijöitä tulee Ranskasta, Venäjältä, Puolasta, Ruotsista ja Baltian maista.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, puh. 010 455 3710

 

Lisää aiheesta:
www.fortum.fi/loviisa
 

Loviisan voimalaitos

Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2020 oli 87,7 %. Voimalaitoksen jatkuva kehittäminen ja modernisoinnit mahdollistavat kansainvälisessä mittakaavassa painevesireaktorien parhaimmistoon sijoittuvat käyttökertoimet. Fortum on investoi Loviisan voimalaitokseen noin 50 miljoonaa euroa. Vuonna 2020, voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 7,8 terawattituntia (netto), mikä on yli 10 % Suomen sähköntuotannosta. Fortumissa työskentelee noin 700 ydinvoima-alan ammattilaista, joista noin 530 Loviisan voimalaitoksella. Tämän lisäksi voimalaitosalueella työskentelee päivittäin lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää. Lisätietoja: www.fortum.fi/loviisa