Paikallistiedote

Fortum ja Valmet Automotive yhteistyöhön akkumateriaalien vastuullisessa kierrätyksessä

19 elokuu 2021, 09:00

Li-Ion batteries

Fortum ja Valmet Automotive ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Fortum hoitaa kaiken Valmet Automotiven Salon ja Uudenkaupungin akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin turvallisen ja vastuullisen käsittelyn ja kierrätyksen. 

”Olemme ylpeitä yhteistyöstä Valmet Automotiven, akkujärjestelmiä valmistavan teollisuuden johtavan toimijan, kanssa”, kertoo Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer. ”Näin saamme akkutuotantoprosessin raaka-aineet talteen mahdollisimman vastuullisella tavalla ja voimme ohjata kriittiset metallit takaisin Suomen akkuarvoketjuun, uusien akkujen valmistuksessa hyödynnettäviksi.”  

Valmet Automotiven tuotantomäärien jatkuva kasvu Salon akkutehtaalla sekä uuden akkutehtaan käynnistys tänä vuonna Uudessakaupungissa painottavat vastuullisen akkumateriaalikierrätyksen merkitystä. 

”Valmet Automotivelle hiilineutraali akkutuotanto ja akkumateriaalien tehokas ja turvallinen kierrätys ovat osa yritysvastuutamme ja keskeinen tekijä sitoutumisessamme kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Tästä syystä Fortum on meille erinomainen kumppani”, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald

Solmittu kierrätysyhteistyö tukee myös kiertotalouden ja kestävän kehityksen mukaisen arvoketjun kehittämistä, johon sekä Fortum että Valmet Automotive ovat saaneet tänä vuonna EU:n akkuteollisuuden innovaatioprojekti IPCEI:n kautta rahoitusta. 

Fortumin ja Valmet Automotiven yhteistyö kattaa akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömien akkumateriaalien käsittelyn ja kierrätyksen ohella Uudenkaupungin autotehtaan jätehuollon vaarallisiksi luokiteltujen materiaalien osalta. Lisäksi yritykset kartoittavat mahdollisuuksia laajentaa kierrätysyhteistyötä myös Valmet Automotiven Saksan toimipaikkoihin ollakseen lähempänä tarjoamassa vastuullisia palveluita nopeasti kehittyvän sähköautoalan avaintoimijoille.  

Fortum Oyj 
Viestintä 

Lisätietoja:  

Tero Holländer,  akkuliiketoiminnan johtaja, Fortum Recycling & Waste, puh. 040 861 5071, tero [piste] hollander [ät] fortum [piste] com 

Mikael Mäki, viestintäpäällikkö, Valmet Automotive, puh. 050 317 4308, mikael [piste] maki [ät] valmet-automotive [piste] com  


*Tiedotetta oikaistu 20.8. 2021

Aiemmin tiedotteessa kerrottiin, että Fortumin ja Valmet Automotiven yhteistyö kattaa akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömien akkumateriaalien käsittelyn ja kierrätyksen ohella Uudenkaupungin autotehtaan kokonaisjätehuollon.