Kehittämisyhtiö Green Industry Park

green-nature-smr

Fortum on mukana kehittämisyhtiö Green Industry Parkin perustamisessa. Nesteen Jalostamoalueen kehittämiseen keskittyvän yhtiön perustamiskokous pidettiin Naantalissa 1.6. Uuden osakeyhtiömuotoisen kehitysyhtiön tarkoituksena on selvittää alueen mahdollisuuksia sekä kehittää aluetta elinkeinoministeri Mika Lintilän asettaman selvityshenkilön Panu Routilan selvitystyön pohjalta bio- ja kiertotalouden teollisuuden keskittymäksi. Yhtiötä ovat perustamassa Naantalin ja Raision kaupungit, Turku Science Park Oy ja Fortum Oyj sekä rahoittamassa Neste Oyj sekä SITRA.

– Selvitystehtävän esityksen mukaisesti minulla on ilo todeta, että siirrymme seuraavaan vaiheeseen, jossa jatkamme jo löydettyjen ja uusien hankeaihioiden kehittämistä investointeihin. Minusta on mielenkiintoista olla mukana selvityksen seuraavassa vaiheessa, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Panu Routila.

Kehitysyhtiön hallitus valitsi ensimmäisessä kokouksessaan 7.6. yhtiön toimitusjohtajaksi Linda Fröberg-Niemen. Fröberg-Niemi on koulutustaustaltaan kemianalan tohtori Åbo Akademilta. Turun seudun yritys- ja innovaatiopalveluissa yritysten biotalous, kiertotalous ja cleantech -kehittämistehtävissä hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Yhtiön hallitukseen valittiin perustajien nimeämien edustajien ohella bio- ja kiertotalouden sekä edunvalvonnan osaamista. Perustamiskokouksessa yhtiön hallitukseen nimitettiin seitsemän jäsentä.

– Suomi tarvitsee ilmastotavoitteiden mukaista teollisuuden ilmastopositiivista muutosta. Ilmaston muutos ja luonnonvarojen niukkuus ovat tuoneet globaalin kysynnän ja kasvun mahdollisuudet kiertotalouden ratkaisuille. Sitra on rahoittanut selvitykset mahdollisuuksista bio- ja sivuvirtapohjaisten syötteiden teollisen mittakaavan jalostamiselle Naantali–Raisio-alueella ja on nyt myös mukana kehitysyhtiössä. Jalostamon alueella on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa kansainväliseksi kestävän teollisuuden puistoksi. Varsinais-Suomessa on merkittävien yritysten ja yliopistojen muodostamia ekosysteemejä, osaavaa työvoimaa ja jalostamon alueella mm. kemikaalien käsittelyn mahdollistamaa infraa ja kaava, joten tässä on aineksia myös huippututkimukselle ja kestävien ratkaisuiden pilotoinneille ja innovoinnille, toteaa hallituksen jäsen Jyri Arponen Sitrasta.

– Tulevaisuuden ratkaisujen kehittämisessä laaja yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää. On hienoa, että kehitysyhteistyöhön on saatu näin monipuolista taustaa ja osaamista. Fortum näkee tämän erinomaisena mahdollisuutena kehittää ja luoda alueelle uusia kierto- ja biotalouden ratkaisuja, jatkaa Tero Svinhufvud Fortumilta.

Hallituksen jäsenet

Panu Routila, hallituksen pj
Janne Virtanen, hallituksen varapj
Niko Kyynäräinen (Turku Science Park Oy)
Lassi Rosala (Naantalin kaupunki)
Eero Vainio (Raision kaupunki)
Jyri Arponen (Sitra)
Tero Svinhufvud (Fortum Oyj)

Lisätietoja:

Panu Routila
Green Industry Park
hallituksen pj
p. 040 503 6757

Tero Svinhufvud
Fortum Recycling & Waste
Head of Service Customer Excellence
p. 0400 306 530

Tero Svinhufvud

Head of Customer Excellence
Puhelin: +358 400 306 530
tero [piste] svinhufvud [ät] fortum [piste] com