Verkkouutinen

Fortumin ja Uniperin yhteistyö tiivistyy – entistäkin laajempi tarjooma voimalaitospalveluita

08 kesäkuu 2021, 10:00

eNext Uniper Engineering cooperation

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 8.6.2021 

Fortumin liiketoimintayksikkö Fortum eNext  ja Uniper Engineering tiivistävät yhteistyötään tarjotakseen asiakkailleen aiempaakin laajemmat palvelut ja monipuolista teknistä asiantuntemusta. Molemmat yksiköt tarjoavat energiayhtiöille ja teollisuusasiakkaille voimalaitospalveluita. Liiketoimintayksiköt toimivat jatkossa yhteistyössä turbiini-generaattoreiden huoltoon, modernisointiin ja korjauksiin liittyvissä palveluissa sekä erilaisiin älykkäisiin, vähähiilisiin energiajärjestelmiin liittyvissä projekteissa.  

Molemmat yksiköt ovat laitteiden alkuperäisvalmistajista riippumattomia palveluntarjoajia ja palvelevat asiakkaita maailmanlaajuisesti sekä paikallisilla verstaillaan Saksassa, Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Ruotsissa. Vahva markkina-asema perustuu laajaan erikoisosaamiseen ja pitkään kokemukseen lämpövoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta. Erilaiset asiantuntijapalvelut kattavat voimalaitoksen koko elinkaaren.  

”Palvelumme ja osaamisemme täydentävät toisiaan erinomaisesti. Jatkossa voimme toimia markkinoilla vahvemmin yhdessä ja tarjota asiakkaillemme entistä kattavamman valikoiman palveluja”, sanoo Cord Landsmann, Uniper Engineeringin operatiivinen johtaja. 

Yksiköissä työskentelee yhteensä yli 1 500 energia-alan asiantuntijaa. Näin laaja asiantuntijaorganisaatio pystyy toimittamaan palveluja joustavasti ja reagoimaan nopeasti asiakkaiden tuen tarpeeseen.  

“Parempien resurssien ja laajentuneen osaamispohjan ansiosta pystymme tarjoamaan teknisesti parhaan ratkaisun kyseiseen tilanteeseen ja tukemaan asiakkaitamme heidän erityistarpeissaan. Yhteistyömme on käynnistynyt lupaavasti ja olemme jo aloittaneet työskentelyn yhteisten asiakasprojektien parissa”, kertoo Fortum eNextin liiketoimintajohtaja Kimmo Kohtamäki

Fortum ja sen tytäryhtiö Uniper kertoivat joulukuussa kartoittavansa määrätietoisesti yhteistyömahdollisuuksia ja niistä saatavia hyötyjä. Hankkeiden uskotaan konsernitasolla tuottavan noin 100 miljoonan euron lisäarvon vuoteen 2025 mennessä. Toukokuussa yhtiöt ilmoittivat saaneensa valmiiksi ensimmäisen vaiheen strategiatiimien muodostamisessa. Tällä hetkellä yhteistiimejä suunnitellaan vesivoiman, Pohjoismaisen sähkökaupan optimoinnin, tuuli- ja aurinkovoiman kehittämiseen sekä vetyliiketoiminnan kentillä. Yhteistyöllä luodaan arvoa molemmille yhtiöille ja niiden osakkeenomistajille sekä ennen kaikkea asiakkaille.  

Fortum Oyj 
Viestintä 

Lisätietoja: 

Salla Salovaara, viestintäpäällikkö, Fortum eNext, 040 526 0100, salla [piste] salovaara [ät] fortum [piste] com 

Lisätietoja myös sivustolta https://powerful-engineering-combined.com   

Fortum eNext 
Fortum eNext auttaa asiakkaitaan sopeutumaan energia-alan muutokseen tekemällä lämpövoimalaitoksista tehokkaampia ja vähentämällä päästöjä. Palvelumme perustuvat vuosikymmenten kokemukseen omien voimalaitosten käytöstä ja kunnossapidossa ja ne kattavat voimalaitoksen koko elinkaaren. Meillä on yli 300 energia-alan ammattilaista ja yli 2 000 asiakasta ympäri maailman. www.fortum.com/enext 

Uniper  
Uniper on kansainvälinen energiayhtiö, jolla on noin 12 000 työntekijää yli 40 maassa. Yhtiön tavoitteena on tehdä sähköntuotannostaan CO2-neutraalia vuoteen 2035 mennessä. Noin 35 GW:n tuotantokapasiteetin ansiosta Uniper on yksi maailman suurimmista sähköntuottajista. Yhtiön päätoimintoihin kuuluvat sähköntuotanto Euroopassa ja Venäjällä sekä maailmanlaajuinen energiakauppa, mukaan lukien monipuolinen kaasuportfolio, joka tekee Uniperista yhden Euroopan johtavista kaasuyhtiöistä. Vuonna 2020 Uniperin kaasuliiketoiminnan myyntivolyymi oli yli 220 miljardia kuutiometriä. Uniper on myös luotettava kumppani kunnille, yleishyödyllisille yrityksille ja teollisuusyrityksille innovatiivisten, hiilidioksidipäästöjä vähentävien ratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Vetyalan edelläkävijänä Uniper on aktiivinen koko vedyn arvoketjussa maailmanlaajuisesti ja yhtiö pyrkii hankkeidensa kautta edistämään vedyn kehittymistä yhdeksi energiajärjestelmän tukipilariksi. Yhtiö on nykyisin Saksan kolmanneksi suurin pörssiin listattu energiayhtiö ja sen pääkonttori sijaitsee Düsseldorfissa. Yhdessä pääosakkaansa Fortumin kanssa Uniper on Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja.