Lehdistötiedote

Fortum vahvistaa asemaansa Venäjän suurimpana tuulivoiman tuottajana

04 kesäkuu 2021, 12:25

DSC00992

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 4.6.2021

 

Fortum kasvattaa strategiansa mukaisesti uusiutuvan energian tuotantoaan Venäjällä. Fortumin ja yhteistyökumppani Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto on tehnyt investointipäätöksen 236,6 MW:n tuulivoimapuistojen rakentamisesta Samaran alueelle Venäjälle.

Tuore investointipäätös on osa laajempaa yhteistyösopimusta tuulivoimasijoitusrahaston ja Samaran aluehallinnon välillä. Tavoitteena on rakentaa jopa 300 megawattia tuulivoimaa alueelle vuosien 2022-2023 aikana. Hanketta rahoittaa venäläinen Gazprombank.

”On mahtavaa, että voimme laajentaa tuulivoimatuotantoamme maantieteellisesti myös Samaraan, joka on yksi Venäjän keskeisistä teollisuusalueista. Uskomme, että uusiutuvan energian hankkeemme edistävät energiamurrosta koko alueella”, sanoo Fortumin Venäjän toimintojen johtaja Alexander Chuvaev.

Samaran projektit ovat osa 1823 MW:n rakennusoikeuta, joka Fortumin ja Rusnanon sijoitusrahastolle myönnettiin vuosien 2017 ja 2018 Venäjän uusiutuvan energian huutokaupoissa.  

Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahaston valmistuneisiin ja käyttöönotettuihin hankkeisiin kuuluu seitsemän tuulivoimapuistoa, joiden kokonaiskapasiteetti on 600 MW. Ulyanovskissa sijaitseva 350 MW tuulivoimapuisto aloitti toimintansa 2019. Neljä Rostovin alueella sijaitsevaa ja kaksi Kalmukian alueella sijaitsevaa tuulivoimapuistoa aloittivat toimintansa vuotta myöhemmin.

Sijoitusrahastolla on rakennusvaiheessa edelleen 731,6 MW tuulivoimahankkeita, ensisijaisesti Astrahanin, Rostovin, Volgogradin ja Samaran alueilla.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Måns Holmberg, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, m%C3%A5ns [piste] holmberg [ät] fortum [piste] com (måns[dot]holmberg[at]fortum[dot]com), 044 518 1518

Fortumin tietopaketti: Tuuli ja aurinkovoima Venäjällä

https://www.fortum.fi/tietoa-meista/uutishuone/tietopaketit-medialle/tuuli-ja-aurinko-venajalla