Verkkouutinen

Fortum tukee Pelastakaa Lasten koronakriisin avustustyötä Intiassa

28 kesäkuu 2021, 11:00

Kuva: Pelastakaa Lapset

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 28.6.2021

Fortum lahjoittaa satatuhatta euroa Pelastakaa Lapset (Save the Children) -järjestön työhön koronakriisistä kärsivien lasten ja perheiden auttamiseksi Intiassa.

Koronaepidemian toinen aalto on ravistellut Intiaa pahasti koko kevään ajan. Terveydenhuolto on edelleen äärimmäisen paineen alla ja lasten koulunkäynti on keskeytynyt rajoitustoimien vuoksi. Tilanteen takia ihmisillä ei ole pääsyä peruspalveluihin ja seuraukset osuvat erityisesti lapsiin. Avustusrahan tarve Intiassa on akuutti, ja tuen tarve tulee jatkumaan vielä pitkään.

”Korona heikentää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien perheiden tilannetta entisestään, ja Intiassa moni lapsi on menettänyt huoltajansa. Lahjoituksellaan Fortum haluaa omalta osaltaan auttaa Pelastakaa Lapset -organisaation työtä avun viemiseksi sinne, missä sen tarve on suurin”, sanoo Fortumin vastuullisuusjohtaja Ulla Rehell.

Lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa Intian lapsia ja perheitä selviytymään kriisin keskellä. Lahjoitusvaroilla tuetaan klinikoiden ja sairaaloiden toimintaa, varmistetaan, että lapset ja kaikista heikoimmassa osassa olevat perheet saavat heille elintärkeitä palveluita sekä ruokaa, käteisapua ja hygieniatarvikkeita. Erityisesti autetaan lapsia, joiden huoltajat ovat sairastuneet tai menehtyneet muun muassa tarjoamalla heille psykososiaalista tukea sekä tunnistamalla vaikeuksissa olevia lapsia ja auttamalla heitä pääsemään sijaishuoltoon.

”Koronapandemialla on ollut ja tulee olemaan valtava vaikutus lasten elämään juuri haavoittuvimmilla alueilla. Moni lapsi on menettänyt yhden tai molemmat huoltajansa. Moni jää koulutuksen ulkopuolelle ja joutuu haitalliseen lapsityöhön tai solmimaan avioliiton liian aikaisin. Kun perheiden köyhyys syvenee, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien perheiden ahdinko pahenee entisestään,” kertoo kansainvälisten ohjelmien johtaja Anne Haaranen Pelastakaa Lapsista ja jatkaa: "Olemme äärimmäisen kiitollisia Fortumin tuesta ja että he haluavat tukea intialaisten lasten auttamista koronakriisin yli."

Pelastakaa Lapset on maailman suurin poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton lapsen oikeuksia ajava järjestö.

Fortum on aloittanut toimintansa Intiassa noin 10 vuotta sitten. Fortumin Intian toiminnot ovat keskittyneet aurinkovoimaan.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Paula Varhe, Fortumin yhteiskuntavastuuohjelman vetäjä, paula [piste] varhe [ät] fortum [piste] com (paula[dot]varhe[at]fortum[dot]com), +358 40 570 5005

Fortumin yhteiskuntavastuu:
https://www.fortum.fi/tietoa-meista/kestava-kehitys/henkilosto-ja-yhteiskunta/yhteiskuntavastuu

Pelastakaa Lapset ry
Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi