Sijoittajauutinen

Fortum myy 500 MW aurinkovoimaa Intiassa – sopimus aurinkovoimainvestoinneista Actisin kanssa

22 kesäkuu 2021, 09:00

Fortum sign 3

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 22.6.2021 KLO 9.00

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen Pavagada II:n 250 megawatin ja Rajashtanin 250 megawatin aurinkovoimapuistojen myynnistä Actisille. Actis on maailmanlaajuisesti toimiva infrastruktuurisijoitusyhtiö. Kaupan velattoman kokonaisarvon arvioidaan olevan noin 280 miljoonaa euroa, josta suurin osa kirjataan vuoden 2021 aikana. Kokonaisarvo sisältää nettovelan, jota ei kaupan myötä enää yhdistellä Fortum-konserniin. Myynnillä arvioidaan olevan noin 20 miljoonan euron positiivinen vaikutus City Solutions -segmentin tulokseen. Myynti tapahtuu kolmessa vaiheessa ja myyntivoitto kirjataan vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon ja vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Osapuolet ovat myös allekirjoittaneet kattavan sopimuksen, jonka tarkoituksena on aurinkovoiman lisäinvestoinnit Intiassa.

”Olen tyytyväinen voidessani ilmoittaa yhteistyöstä Actisin, merkittävän ja maineikkaan energia-alalla toimivan globaalin sijoitusyhtiön kanssa. Voimme hyödyntää Fortumin vuosien kokemusta aurinkovoiman rakentamisessa ja kehittämisessä ja Actisin taloudellista vahvuutta ja kokemusta investointipotentiaalin mahdollistamiseksi”, sanoo Fortumin City Solutions –divisioonan johtaja Per Langer.

"Tämä sopimus on tärkeä askel Actisille, koska se mahdollistaa toimintamme laajentamisen Intiassa tähänastisten saavutustemme lisäksi. Olemme tyytyväisiä, että teimme sopimuksen Fortumin kaltaisen asiantuntijayrityksen kanssa", sanoo Actisin osakas ja energiainfrastruktuuripäällikkö Mikael Karlsson.

Vuodesta 2013 lähtien Fortum on rakentanut ja kehittänyt 680 megawattia aurinkovoimaa Intiassa. Suurin osa tästä kapasiteetista on myyty "rakenna–käytä–myy" -liiketoimintamallia (Build, Operate, Transfer, ns BOT-malli) hyödyntäen pääoman vapauttamiseksi lisäinvestointeihin.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätiedot:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, tel. +358 40 515 1531
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518