Paikallistiedote

Fortumin Imatrankosken vesivoimalaitoksen korjaustöiden vuoksi vettä juoksutetaan alkukesän ajan

18 toukokuu 2021, 13:30

Imatra Fortum

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 18.5.2021

Fortumin vesivoimalaitoksen korjaustöiden vuoksi vettä juoksutetaan Imatrankoskessa 24.5.–9.7.2021. Alkukesän jatkuva juoksutus johtuu korjaustöistä, joita Fortum tekee voimalaitoksen alapuolella.

Fortumilla on meneillään nelivuotinen projekti, jonka aikana voimalaitoksen alapuolella tehdään korjaustöitä sukeltamalla.

"Korjaustyöt vaativat virtauksen pienentämistä voimalaitoksella, kun sukeltajat ovat vedessä. Tuolloin vettä tarvitsee ohijuoksuttaa", Asset Manager Erkki Luukkonen Fortumilta kertoo.

Veden juoksuttaminen on päivittäistä ja sitä tehdään aamusta iltaan korjaustöiden ajan. Varsinaiset koskinäytökset alkavat koronatilanteen salliessa lauantaina 10.7.2021.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Erkki Luukkonen, Asset Manager, erkki [piste] luukkonen [ät] fortum [piste] com, +358 40 504 2727

Taustatietoa:
Imatran voimalaitos on Suomen suurin vesivoimalaitos ja suurin uusiutuvan energian tuottaja. Voimalaitoksen tuotantoteho on 192 megawattia ja se tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa yhden terawattitunnin vuodessa.

Vesivoima on tärkeä osa muutoksessa kohti puhtaampaa tulevaisuutta, sillä vesivoima ei tuota merkittävästi haitallisia hiilidioksidipäästöjä pohjoisilla leveysasteillamme.

Hydro power

Uusiutuvaa ja joustavaa energiaa - tutustu vesivoimaan Fortumilla