Energia-ala on vakaa työllistäjä – Toukokuussa kesäharjoittelijat saapuvat laitokselle

27 toukokuu 2021, 10:00

Koronapandemian vaikutus energia-alan työllisyyteen on ollut odotettua pienempi. Fortumiin ja Loviisan voimalaitokselle on palkattu kesäharjoittelijoita samaan tahtiin kuin aiempinakin vuosina. Tänäkin vuonna Loviisan voimalaitos työllistää reilut 70 kesäharjoittelijaa!

Henri Rinne

"Reippaalla asenteella pääsee pitkälle!"

Henri Rinne on liiketalouden opiskelija, joka sai jo viime vuonna kesäharjoittelijana tuntumaa Loviisan voimalaitoksen arkeen. Viime kesän jälkeen hän jatkoi koulutusryhmässä tuntityöntekijänä, mikä mahdollisti työn ja opintojen yhteensovittamisen joustavasti. Toukokuussa alkoi uusi kesäharjoittelujakso samassa tiimissä.

– Pääasiallisesti työaikani kuluu koulutuskirjanpidon parissa, mutta koulutusten kehittämisprojektit sekä viestintään liittyvät tehtävät tulevat myös tutuiksi. Vastuuta saa lisää sitä mukaa, kun osoittaa onnistuvansa tehtävissä.

Yhteishenki on Rinteen mukaan laitoksella huippuluokkaa.

– Kaikki ovat aina tarpeen tullen halukkaita auttamaan ja ratkaisemaan yhdessä eteen tulevia haasteita. Uutena kesätyöntekijänä minut otettiin todella lämpimästi vastaan. Olin täysin yhdenvertainen työntekijänä ja työpanostani arvostettiin alusta lähtien.

Henri Rinne uskoo kehittäneensä huomattavasti tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitojaan.

– Yhdessä tekemällä saamme ratkaistua eteen tulevat haasteet. Koen että reippaalla asenteella, innokkuudella, uteliaisuudella ja halulla oppia uutta pääsee pitkälle.