Kaukolämpövuotojen kuvaus Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella 17.4.-2.5.2021

Helikopterikuvaus

Varmistamme kaukolämmön toimitusvarmuutta kuvaamalla kaukolämpöverkkoa lämpökameran ja helikopterin avulla 17.4-2.5.2021 välisenä aikana koko Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkon alueella.

Lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi. Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä on vähän.

Helikopterilennot ovat tällä hetkellä luotettavin tapa etsiä mahdollisia vuotoja. Vuosi sitten pilotoiduissa satelliittikuvauksissa havaittiin, että satelliittikuvat eivät pysty vielä riittävällä tarkkuudella paikantamaan etenkin pieniä lämpötilaeroja. Kuvien tarkkuuden parantuessa ja kuvantamisvälien tihentyessä niiden uskotaan edelleen olevan hyvä tapa vuotojen löytämiseen. Lisäksi mm. uusien kunnonvalvontatekniikoiden ja digitalisaation odotetaan olevan hyvä lisä tulevaisuuden keinovalikoimassa.

Aiemmin tänä vuonna suunniteltuja helikopterikuvauksia ei voitu toteuttaa sääolosuhteiden vuoksi.

Pahoittelemme helikopterilentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa.

Lisätietoja antaa:
Fortumin yhteistyökumppani Caverion Industria Oy
Timo Nousiainen, suunnitteluinsinööri
puh. 040 196 4240