Verkkouutinen

Fortum lahjoittaa Mannerheimin lastensuojeluliitolle 50 000 euroa – yhtiökokouksen säästöt hyväntekeväisyyteen

20 huhtikuu 2021, 11:00

MLL kuva tiedote

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 20.4.2021

Fortum lahjoittaa 50 000 euroa Mannerheimin lastensuojeluliitolle (MLL). Lahjoitus nimikoidaan Lasten- ja nuorten puhelimen ja chat-palvelun toimintaan. Tavoitteena on, että lahjoitusrahoilla koulutetaan lisää vapaaehtoisia vastaamaan puheluihin ja chatin aukioloaikoja voidaan laajentaa.

Fortumin yhtiökokous 28.4.2021 järjestetään koronaepidemian vuoksi virtuaalisesti, eikä osakkeenomistajilla ole fyysistä mahdollisuutta osallistua siihen. Tästä järjestelystä syntyvä säästö ohjataan hyväntekeväisyyteen MLL:lle.

Kuluva poikkeusaika varjostaa nuorten elämää ja herättää heissä epävarmuutta. Kuvaavaa on, että koronaepidemiasta puhuttiin Lasten ja nuorten puhelimessa viime vuoden maaliskuusta alkaen jokaisessa päivystysvuorossa. Puheluissa nousee usein esiin masennuksen ja ahdistuksen kokemukset.

”Tukipuhelin on tärkeä henkireikä monelle nuorelle, jolla ei ole muuta väylää purkaa tunteitaan vaikeina aikoina. Olemme Fortumilla tyytyväisiä voidessamme tukea MLL:n tekemää arvokasta työtä”, sanoo Fortumin yhteiskuntavastuuohjelman vetäjä Paula Varhe.

Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Fortumin yhteistyö alkoi jo viime vuonna. Fortum tuki 2020 kevään aikana kolmea keskeistä suomalaisjärjestöä selviämään yli koronaepidemian. MLL:n ohella Fortum teki yhteistyötä Vanhustyön keskusliiton ja Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Ruotsissa Fortum tukee lasten ja nuorten avustusjärjestö Maskrosbarnia.

”Kiitämme Fortumia lämpimästi saamastamme merkittävästä lahjoituksesta. Se käytetään esimerkiksi päivystäjiemme koulutukseen. He kohtaavat yhteydenotoissa, joita saimme yli 15 000 vuonna 2020, lasten ja nuorten kokeman yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden. Lisäksi pystymme laajentamaan chatin aukioloaikoja, koska yhä useammille nuorille se on luontevampi kanava olla yhteydessä aikuiseen kuin puhelin tai kirje”, sanoo Auttavien puhelinten ja digitaalisten palveluiden päällikkö Tatjana Pajamäki Mannerheimin lastensuojeluliitosta.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Paula Varhe, Fortumin yhteiskuntavastuuohjelman vetäjä, paula [piste] varhe [ät] fortum [piste] comtarget="_blank", +358 40 570 5005

Fortum tukee suomalaisjärjestöjen lapsi-, nuoriso- ja vanhustyötä