Fortum ja Kiertokapula jatkavat yhteistyötä

07 huhtikuu 2021, 14:33

11 kunnan yhdyskuntajätteet käsitellään Fortumin laitoksella

Fortum truck and site

 

Kiertokapula Oy on päättänyt jatkaa yhdyskuntajätteiden energiahyödyntämisen sopimusta optiovuosilla yhdessä Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan kanssa. Yhteistyön myötä Kiertokapulan toimialueen kuntien yhdyskuntajätteet käsitellään energiaksi Fortumin voimalaitoksella Riihimäellä ainakin vuoden 2028 syksyyn asti.

 

Kiertokapula Oy on 13 kunnan jätehuollosta vastaava yhtiö, joka kerää kotitalouksien yhdyskuntajätettä alueellaan (pl. Janakkala ja Nurmijärvi). Kuntien kotitalousjätteet on toimitettu Fortumille käsiteltäväksi jo vuodesta 2007 lähtien, jolloin Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta (ent. Ekokem) avasi Suomessa ensimmäisten joukossa modernin arinateknologiaa hyödyntävän jätteiden käsittelylaitoksen. Laitos tuottaa kaukolämpöä ja sähköä.

Kiertokapula toimittaa jätteet Riihimäelle Fortumin käsittelyyn. Jätteen laatua ja kierrätysasteen nousua seurataan aktiivisesti yhteistyössä. Vuonna 2020 Fortum käsitteli 75 000 tonnia Kiertokapulan toimittamaa yhdyskuntajätettä.

– Arvostamme pitkäaikaista yhteistyötä vastuullisen toimijan kanssa niin nykyisten kuin tulevaisuuden jäteratkaisujen kehittämisessä, kertoo Kari Rahkonen, Fortumin jätehuoltopalveluiden liiketoimintajohtaja.

– Meille on tärkeää, että toimialueemme yhdyskuntajätteet käsitellään vastuullisesti ja tehokkaasti. Lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta pystymme minimoimaan päästöjä, toteaa Mikko Koivulehto, Kiertokapulan toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:

Kari Rahkonen 
Fortum Recycling & Waste
p. +358 40 570 1074 
kari [piste] rahkonen [ät] fortum [piste] com 

Mikko Koivulehto
Kiertokapula Oy
p. 0505688422
mikko [piste] koivulehto [ät] kiertokapula [piste] fi

 

 

 

Kari Rahkonen

Head of Waste Management Services Finland
Puhelin: +358 40 570 1074
kari [piste] rahkonen [ät] fortum [piste] com