Pörssitiedote

Nebahat Albayrak Fortumin johtoryhmän jäseneksi ja yhteiskuntasuhteista, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta vastaavaksi johtajaksi

31 maaliskuu 2021, 09:00

Fortum-4273 2

FORTUM OYJ  PÖRSSITIEDOTE 31.3.2021 KLO 9.00 EEST 

Nebahat Albayrak, oikeustieteen maisteri (LLM), 52, on nimitetty Fortumin johtoryhmän jäseneksi ja yhteiskuntasuhteista, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta vastaavaksi johtajaksi (SVP Corporate Affairs, Safety and Sustainability). Hänen vastuualueelleen kuuluvat Fortumin yhteiskuntasuhteet, viestintä, brändi, turvallisuus ja vastuullisuus. Hän siirtyy tehtävään viimeistään 1.7.2021 ja raportoi Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramolle. Arto Räty, joka on hoitanut tehtävää vuodesta 2016, jää eläkkeelle tämän vuoden lokakuun lopussa.

Viimeiset 10 vuotta Nebahat Albayrak on toiminut johtajana Royal Dutch Shellissä vastuualueenaan Integrated Gas and New Energies sekä Global Upstream -segmenttien ulkoinen viestintä ja sidosryhmäsuhteet. Ennen Shelliä hän toimi lähes 20 vuotta Alankomaiden parlamentin jäsenenä ja virkamiehenä. Hänet valittiin kansanedustajaksi 29-vuotiaana. Poliittisen uransa aikana Nebahat Albayrak toimi mm parlamentin ulko- ja puolustusasiainkomitean puheenjohtajana sekä puolueensa puhehenkilönä Eurooppa- ja oikeusasioiden alueella. Lisäksi hän on toiminut Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä. Albayrak on toiminut myös oikeusministerin valtiosihteerinä neljä vuotta.

”Edistämme energiamurrosta ja hiilidioksidipäästöjen alasajoa yhä monimutkaisemmassa globaalissa toimintaympäristössä. Nebahat Albayrakilla on runsaasti arvokasta kokemusta ja osaamista sekä hänen poliittiselta uraltaan että tehtävistään Shellissä. Hän on menestyksekkäästi hoitanut poliittisia sidosryhmäsuhteita Euroopassa edistäessään Shellin omaa energiamurrosta”, toimitusjohtaja Markus Rauramo toteaa. ”Nebahatin osaaminen, kokemus ja asenne sopivat hyvin Fortumiin, tavoitteisiimme ja yrityskulttuuriimme. Toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi rakentamaan puhtaampaa tulevaisuutta sekä Fortumille että koko energiasektorille.”

”Lämmin kiitos Artolle kuluneesta viidestä vuodesta Fortumin Yhteiskuntasuhteet ja viestintä -toiminnon johdossa. Arto on tuonut viestintäämme, brändiimme ja yhteiskuntasuhteisiimme läpinäkyvyyttä ja rohkeutta. Yhdessä tiiminsä kanssa hän on myös jatkuvasti kehittänyt yritys- ja työturvallisuutta ja vastuullisuustoimintaamme. Arto on kunnioitettu ja pidetty johtaja, jonka panos Fortumin johtoryhmätyöhön ansaitsee kiitokseni”, Rauramo toteaa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518

Media:
Fortum News desk, puh 040 198 2843

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi