Kaukolämpövuotojen kuvaus Espoossa ja Kirkkonummella 7.3.-14.3.2021

Helikopterikuvaus

Varmistamme kaukolämmön toimitusvarmuutta kuvaamalla kaukolämpöverkkoa lämpökameran ja helikopterin avulla 7.3.-14.3.2021 seuraavilla alueilla:

Espoon-Keskus, Latokaski, Nöykkiö, Soukka, Espoonlahti, Kivenlahti, Tillinmäki, Saunalahti, Kauklahti, Sundsberg, Masala, Jorvas, Kirkkonummen keskusta, Gesterby, Kolsari, Kantvik, Kurttila, Vanttila, Harmaaniitty ja Brinkinmäki.

Joulukuussa 2020 suunnitellut kuvaukset jouduttiin perumaan sääolosuhteiden vuoksi.

Lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi. Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä on vähän.

Helikopterilennot ovat tällä hetkellä luotettavin tapa etsiä mahdollisia vuotoja. Ennen viime kesää pilotoiduissa satelliittikuvauksissa havaittiin, että satelliittikuvat eivät pysty vielä riittävällä tarkkuudella paikantamaan etenkin pieniä lämpötilaeroja. Kuvien tarkkuuden parantuessa ja kuvantamisvälien tihentyessä niiden uskotaan edelleen olevan hyvä tapa vuotojen löytämiseen. Lisäksi mm. uusien kunnonvalvontatekniikoiden ja digitalisaation odotetaan olevan hyvä lisä tulevaisuuden keinovalikoimassa.

Pahoittelemme helikopterilentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa.

Lisätietoja:

Fortumin yhteistyökumppani Caverion Industria Oy
Timo Nousiainen, suunnitteluinsinööri
puh. 040 196 4240