Fortum on myynyt kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminnan ja tuotemyynnin

metsänäkymä

Fortum on tarjonnut kirkkaiden öljyjen keräyspalvelua Suomessa ja Ruotsissa. Käytetyt öljyt on käsitelty ja kierrätetty Jämsänkosken tuotantolaitoksella, missä niistä on valmistettu uusioöljyä.

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta on myynyt kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminnan NextOil Oy:lle. Kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminta ja tuotemyynti siirtyvät NextOil Oy:lle 15.12.2020 alkaen. Kirkkaiden öljyjen keräyspalvelun sekä öljytuotteiden tilaus tapahtuu jatkossa NextOil Oy:lta sähköpostitse osoitteesta info [ät] nextoil [piste] fi.

NextOililla on pitkäaikainen kokemus öljyistä, bioöljyistä sekä kemikaalialasta, jota tullaan hyödyntämään Jämsänkosken laitoksen jatkokehityksessä tulevina vuosina. NextOil tulee jatkamaan käytettyjen kirkkaiden öljyjen keräämistä ja kierrättämistä Jämsänkoskella.

Fortumin jätehuollon kokonaispalveluasiakkaille kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminnan myynti ei tuo tilauskäytäntöön muutoksia. Kokonaispalvelun osana olevassa kirkkaan öljyn keräyksessä NextOil Oy toimii jatkossa Fortumin kumppanina. Keräys jatkuu entiseen tapaan ja öljyt toimitetaan jatkossakin kierrätykseen Jämsänkoskelle.