Verkkouutinen

Fortum monipuolistaa kumppanuuspohjaansa tuulivoiman tuotannossa Venäjällä

31 joulukuu 2020, 15:00

Tuulivoimala-aurinkoinen 1200

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 31.12.2020 KLO 15.00

Fortum on monipuolistanut kumppanuuspohjaansa tuulivoiman tuotannossa Venäjällä ja aloittanut yhteistyön Russian Direct Investment Fundin (RDIF) johtaman kansainvälisten sijoittajaryhmän kanssa. Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto on myynyt 50 megawatin Uljanovsk 2 ja 300 megawatin Rostovin tuulipuistot äskettäin RDIF:n kanssa perustetulle yhteisyritykselle. Fortum omistaa 49 prosentin osuuden yhteisyrityksestä.

Strategiansa mukaisesti Fortum aikoo kasvattaa maatuulivoimaan ja aurinkovoimaan perustuvaa sähköntuotantoaan merkittävästi. Voimalaitokset rakennetaan osittain omaan taseeseen ja osittain hyödyntäen erilaisia yhteistyömuotoja.

Kaupat tehdään uusiutuvan energian kapasiteetteihin liittyvien investointien kehittämiseksi Venäjällä. Fortum on aikaisemmin julkistanut, että sen sijoittama oma pääoma mainittuihin investointeihin on enintään 15 miljardia ruplaa.

Tammikuussa 2019 käyttöönotettu 50 megawatin Uljanovsk 2 -tuulipuisto oli Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusyhtiön ensimmäinen kumppanuushanke, ja Rostovin 300 megawatin tuulipuistot aloittivat sähköntuotannon aiemmin tänä vuonna.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja puh. 040 5151 531
Måns Holmberg, IR Manager, sijoittajasuhteet ja talousviestintä puh. 044 518 1518
Rauno Tiihonen, IR Manager, sijoittajasuhteet puh. 010 453 6150