Fortum lopettaa HorsePower - liiketoiminnan ja kuivike- ja lantahuoltopalvelun tarjoamisen helmikuun lopussa 2021

horse manure

Fortum on tarjonnut HorsePower-palvelua hevostalleille vuodesta 2015 alkaen ja kuivikelanta on toimitettu pääosin Fortumin Järvenpään voimalaitokselle, missä siitä on tuotettu energiaa. Fortumin myytyä Järvenpään voimalaitoksen toiminnan kesällä 2020, on todettu, ettei edellytyksiä Fortum HorsePower -palvelun jatkumiselle ole. Näin ollen Fortum tulee lopettamaan HorsePower -liiketoiminnan.

Fortum HorsePower kuivike- ja lantahuoltopalvelun tarjoaminen asiakkaille päättyy 28.2.2021.

Fortum HorsePowerin tarina alkoi Fortumin sisäisenä start-up hankkeena vuonna 2015. Fortum HorsePower on tarjonnut helpon ja ympäristöystävällisen ratkaisun tallin kuivike- ja lantahuoltoon.

Lanta on toimitettu tallilta voimalaitokseen, missä siitä on tuotettu sähköä ja lämpöä – puhdasta, ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa lähienergiaa. Palvelua on tarjottu Etelä-Suomen alueella sekä Ruotsissa vuosina 2017-2019.

Fortum HorsePower on tarjonnut lantahuoltoa niin isoille kuin pienille yksiköille, raviradoista pieniin muutaman hevosen kotitalleihin. Yhdessä asiakkaiden kanssa vihreitä kavionjälkiä tuotettiin Suomessa viiden vuoden aikana noin 6500 omakotitalon vuoden energiatarpeen verran.

Lannan hyödyntäminen energiana on ollut hevosalalla paljon puhuttu aihe, ja Fortum HorsePower on toiminut pioneerina laajamittaisessa lannan polttamisessa. Lanta on kuitenkin luonteeltaan haastava polttoaine, joka osaltaan on rajoittanut voimalaitosten halukkuutta hyödyntää lantaa energiantuotannossa.

 

Lisätietoja:

Anssi Paalanen
Business Development Manager, Fortum
 

anssi [piste] paalanen [ät] fortum [piste] com
p. 0400 59 78 66