Fortum käynnistää Consumer Solutions -liiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen arvioinnin

03 joulukuu 2020, 09:40

Arvioinnin aloittaminen ei vaikuta asiakkaisiimme tai heidän sopimuksiinsa. Jos arvioinnin lopputuloksella on vaikutusta asiakkaisiimme, olemme yhteydessä heihin arvioinnin päätyttyä.

Strategiansa mukaisesti Fortum arvioi jatkuvasti liiketoimintojansa ja on tänään päättänyt aloittaa Consumer Solutions -liiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen tarkastelun, ja toimintojen myynti on yksi mahdollisista vaihtoehdoista. Alustavien arvioiden perusteella erilainen omistusrakenne voisi paremmin mahdollistaa tämän liiketoiminnan kasvun ja arvonluonnin jatkossa.

Consumer Solutionsin liiketoiminta kattaa sähkön ja kaasutuotteiden vähittäismyynnin Pohjoismaissa, Puolassa ja Espanjassa, mukaan lukien palvelukehityksen, markkinoinnin, myynnin, asiakaspalvelun ja laskutuksen. Fortum on Pohjoismaiden suurin sähkön vähittäismyyjä. Yhtiöllä on noin 2,4 miljoonaa asiakasta ja useita eri tavaramerkkejä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Espanjassa. Consumer Solutions tarjoaa sähkötuotteita, ja niihin liittyviä palveluja sekä uusia digitaalisia kuluttajaratkaisuja.

Fortumin Consumer Solutions -segmentin sähkönmyynti vuonna 2019 oli 30,6 terawattituntia (TWh) ja kaasun myynti 4,1 TWh, ja sen vertailukelpoinen käyttökate oli 141 miljoonaa euroa. Segmentti työllistää noin 1 100 henkilöä.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa sähkösopimukseesi liittyvissä asioissa.

Asiakaspalvelu

0200 19000 (pvm/mpm) ma - pe 8 - 17

Ulkomailta soitettaessa
+ 358 104 566 080