Pörssitiedote

Bernhard Günther Fortumin talousjohtajaksi

18 joulukuu 2020, 09:00

Fortum sign 6

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.12.2020 KLO 9.00

Tiedoteluokka: Muutokset hallitus/johto/tilintarkastus

Fortum on nimittänyt Bernhard Güntherin (53, kauppatieteen tohtori, Saksan kansalainen) konsernin talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.2.2021 alkaen.

Bernhard Günther on työskennellyt pitkään energiateollisuudessa ja hänellä on laaja kokemus talouden eri osa-alueilta. Günther siirtyy Fortumiin innogy SE:n talous- ja henkilöstöjohtajan tehtävistä. Innogy oli uusiutuvaan energiaan sekä sähkön myyntiin ja jakeluun keskittynyt yhtiö, joka sulautui EON:iin vuonna 2020. Aiemmin Bernhard Günther on toiminut useissa johtotehtävissä sähköntuotanto- ja kaasuliiketoiminnassa, joista viimeisimpinä RWE-konsernin talousjohtajana. RWE:llä hän vastasi muun muassa innogy SE:n irtautumiseen ja onnistuneeseen listautumiseen liittyvistä järjestelyistä. Bernhard Günther on sekä Fortumin tytäryhtiön Uniperin että saksalaisen teknologiayrityksen Thyssenkrupp AG:n hallintoneuvoston jäsen.

“On ilo toivottaa Bernhard tervetulleeksi Fortumiin. Vankan talousosaamisen lisäksi arvostan suuresti hänen ajatuksiaan energia-alan kehityksestä. Meillä on yhtenäinen näkemys onnistuneen energiamurroksen suunnasta ja edellytyksistä, ja uskon, että Fortum hyötyy suuresti saadessaan Bernhardin mukaan tiimiin. Uniperin hallintoneuvostossa olen myös oppinut arvostamaan hänen perehtyneisyyttään ja aina yhtä analyyttistä ja rakentavaa lähestymistapaansa asioihin. Se on saanut minut vakuuttuneeksi, että Bernhard on juuri oikea valinta meille", sanoo Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo.

”Olen erittäin innoissani tästä tilaisuudesta. Fortum on johtava eurooppalainen puhtaan sähkön ja kaasun tuottaja ja hyvissä asemissa edistämään energiamurrosta. Yhtiö on myös hyvin mielenkiintoisessa muutosvaiheessa, jota aion koko tarmollani ja kokemuksellani tukea”, sanoo Bernhard Günther. "Olin myös iloinen huomatessani, että johtaminen Fortumilla perustuu läpinäkyvyyteen, avoimuuteen ja vastuunottamiseen. Ne ovat minulle tärkeitä periaatteita ja muistuttavat ajastani innogy’lla, jonka toimintatavoissa on paljon yhtäläisyyksiä Fortumin kanssa".

”Kiitän lämpimästi myös Timo Karttista, joka aloitti tilapäisenä konsernin talousjohtajana kesällä. Hän onnistui yhdistämään talousjohtajan vaativat vastuut, joihin kuului muun muassa Uniperin konsolidointi Fortumin tytäryhtiöksi vuoden toisella puoliskolla sekä työskentelyn Fortumin ja Uniperin strategian yhteensovittamisprosessissa. Olemme erittäin iloisia, että Timo jatkaa aikaisemmassa asiantuntijatehtävässään, kun Bernhard aloittaa helmikuussa”, sanoo Markus Rauramo.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Liitteet

Bernhard Güntherin CV
Bernhard Güntherin valokuva

Lisätietoja

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531

Media:
Pauliina Vuosio, VP, Executive Communications, puh. 050 453 2383

Jakelu

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi