Pörssitiedote

Fortum käynnistää vuoden 2021 säästökauden henkilöstön osakesäästöohjelman puitteissa

30 syyskuu 2020, 19:00

Fortum sign 4

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.9.2020 KLO 19.00

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot

Fortumin hallitus on päättänyt käynnistää vuoden 2021 säästökauden henkilöstön osakesäästöohjelmansa puitteissa. Henkilöstön osakesäästöohjelmasta päätettiin lokakuussa 2019, ja Fortumin hallitus päättää vuosittain ohjelman puitteissa käynnistettävistä säästökausista. Ohjelman tarkoituksena on kannustaa työntekijöitä Fortumin osakkeenomistajiksi ja vahvistaa heidän sitoutumistaan omistaja-arvon kasvattamiseen.

Kannustimena Fortum tarjoaa ohjelmaan osallistuville yhden lisäosakkeen kahta säästöillä hankittua osaketta kohti noin kolmen vuoden kuluttua säästökauden alkamisesta. Lisäosakkeiden saamisen edellytyksenä on, että osallistuja pitää ostetut osakkeet omistusjakson loppuun saakka ja että hänen työsuhteensa ei ole päättynyt ennen omistusjakson päättymistä. Vuoden 2021 säästökauden omistusjakso päättyy 29.2.2024.

Osakesäästöohjelmaa tarjotaan kaikille Fortum konsernin työntekijöille, paitsi jos se paikallisen lainsäädännön tai muiden vastaavien syiden takia ei ole mahdollista, kuten esim. Venäjällä. Ohjelmaa ei tässä vaiheessa myöskään tarjota Uniperin henkilöstölle. Kaikkiaan noin 5 000 Fortumin työntekijällä on mahdollisuus osallistua osakesäästöohjelmaan. Vuoden 2021 säästökauden säästöjen kokonaismäärä ei voi ylittää 6 miljoonaa euroa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:
Måns Holmberg, IR Manager, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, puh. 044 518 1518
Jari Laitinen, Vice President, Compensation and Benefits, puh. 040 660 2506

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi