Turvallisuus on yhteisiä tekoja

12 elokuu 2020, 15:00

Kun tunnet jätteesi, tiedät mitä toimitat ja me Fortumilla voimme varmistaa, että ketju on turvallinen loppuun asti. Haluamme muistuttaa, miksi turvallisuus on oikeaa suunnittelua ja yhteisiä tekoja aina materiaalin syntypaikalta käsittelyyn asti.

Materiaalin turvallinen matka alkaa jo jätteen syntypaikalla, jossa jätteet tunnistetaan ja lajitellaan kuljetettavaksi kierrätyskumppanillesi. Vaikka jätehuollon vastuu siirtyy noudon yhteydessä jätteen käsittelijälle, esimerkiksi vaarallinen jäte on edelleen vaarallista kunnes se on turvallisesti poistettu kierrosta. Kun lastaat materiaalit oikein lähtöpaikalla, voit vaikuttaa kuljetusturvallisuuteen.

Kun me Fortumilla toimitamme keräyslavoja, huolehdimme niiden oikeista merkinnöistä ja annamme ohjeita lajitteluun. Meille turvallisuus on sanojen sijaan tekoja, riskien tunnistamista ja niiden ehkäisyä. Työturvallisuus on meillä näkyvissä jokapäiväisessä toiminnassamme. Express-pihoillamme ohjeistamme muun muassa toimimaan turvaetäisyyksien puitteissa ja käyttämään turvavarusteita aina kun se on mahdollista. Pihoilta saa myös käyttöön turvavarusteet esimerkiksi pihakierroksen ajaksi. Työmaita ohjeistamme oikeaan lajitteluun ja materiaaleille voi sopia säännölliset noudot. Materiaaleja ei kannata varastoida turhan pitkään syntypaikalla, sillä jos astiat täyttyvät äärimmilleen, niiden kuljettaminen ei ole enää turvallista.

Olipa käytöstä poistuva materiaali vaarallista, tavanomaista tai kierrätettävää, käsittelemme sen turvallisesti ja ympäristölupia noudattaen, jolloin se on ympäristölle tai ihmisille turvallinen. Esimerkiksi muuntajat sisältävät öljyjä tai muita vaarallisia aineita. Otamme vastaan muuntajat kokonaisina ja vastaamme turvallisesta kuljetuksesta purkupaikalta käsittelylaitokseen asti. Turvallinen prosessimme käsittelee muuntajat vaarattomiksi sisätiloissa ja materiaali kierrätetään raaka-aineena tai öljy uudelleenkäytössä teräketjuöljynä.

Turvallisuus on yhteisiä tekoja niin ympäristölle kuin ihmisille – koko ketjun osalta. Me yhdessä teemme sen todeksi.