Lehdistötiedote

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2020 alkaa

29 heinäkuu 2020, 10:00

Voimala ext 007

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 29.7.2020 

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 2. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna kakkosyksiköllä tehdään lyhyt vuosihuolto ja ykkösyksiköllä kahdeksan vuoden välein toistuva laaja tarkastusvuosihuolto. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 69 vuorokautta. 

Normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi vuosihuolloissa toteutetaan molemmilla laitoksilla kunnossapitoon ja jatkuvaan parantamiseen liittyviä töitä. Loviisa 1:n laajassa vuosihuollossa toteutetaan kahdeksan vuoden välein toteutettava määräaikaistarkastus, jossa tarkastetaan muun muassa reaktoripaineastia ja sen sisäosat sekä suoritetaan primääri- ja sekundääripiirin painelaitteiden ja putkistojen painekokeet. Päägeneraattoreiden huoltotöiden lisäksi kahden generaattorin staattorit vaihdetaan. Polttoaineesta vaihdetaan vuosittain neljäsosa uuteen. 

”Loviisan voimalaitos on varautunut mahdollisiin koronatartuntoihin ja niiden ehkäisyyn monin eri toimenpitein. Varaudumme muun muassa ulkomailta saapuvien työntekijöiden mahdolliseen, jopa 14 vuorokauden karanteeniin ennen töiden aloittamista ja porrastamme voimalaitokselle saapumisen eri työryhmien välillä”, kertoo Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas.  

Vuosihuoltoon osallistuu voimalaitoksen 500 työntekijän lisäksi lähes 900 ulkopuolista työntekijää. Noin 75 prosenttia työntekijöistä on suomalaisia. Lisäksi työntekijöitä tulee Ranskasta, Puolasta, Saksasta, Venäjältä ja Tšekistä. 

Fortum Oyj 
Viestintä 
 
Lisätietoja:  
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, puh. 010 455 3710 

Lisää aiheesta:  
www.fortum.fi/loviisa