Lehdistötiedote

Fortumin kehittämä tartuntojen leviämistä ehkäisevä Vipu-kahva kaupalliseen tuotantoon yhteistyössä Fiskars Groupin kanssa

15 kesäkuu 2020, 08:50

Fortum Fiskars handle1

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 15.6.2020

Fortumin kehittämä tartuntojen leviämistä ehkäisevä kahva siirtyy kaupalliseen tuotantoon ja myyntiin Fortumin ja Fiskars Groupin yhteistyön myötä. Innovatiivinen Fortum Circo® -kierrätysmuovista valmistettu kahva mahdollista oven avaamisen käsivarren avulla. Oveen liitettävää lisäkahvaa pilotoitiin keväällä päivittäistavarakaupassa ja sen todettiin selvästi vähentävän pintojen koskettamista kämmenellä. Kahva on herättänyt niin kotimaista kuin kansainvälistä kiinnostusta kaupan alalla.

Fiskars Group vastaa kahvan jatkokehityksestä, valmistuksesta ja myynnistä. Pilottivaiheessa Fortum Vipuna tunnetun kahvan kansainvälinen myynti alkaa kesän aikana. Tartuntojen leviämistä ehkäisevää kahvaa valmistetaan Suomessa Fiskars Groupin Billnäsin tehtaalla Raaseporissa. Kahvan materiaalina on Fortum Circo® -kierrätysmuovi, joka on valmistettu kuluttajien kotitalouksissa lajittelemasta muovipakkausjätteestä Fortumin muovijalostamolla Riihimäellä.

“Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tehdä yhteistyötä Fiskars Groupin kaltaisen tunnetun ja arvostetun yrityksen kanssa. Tartuntojen leviämistä ehkäisevä kahva on ajanhetkeen sopiva, käytännön tarpeet huomioon ottava sovellus, joka osaltaan osoittaa myös kierrätysmuovin monikäyttöisyyden. Samalla yhteistyö Fiskars Groupin kanssa on loistava esimerkki yhteistyöstä, joka saatiin pystyyn poikkeuksellisen ketterästi”, iloitsee Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja Kalle Saarimaa.

Fiskars Group jatkokehittää kahvan muotoilua, kiinnitettävyyttä ja käytettävyyttä, jotta se sopii mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin julkisissa tiloissa käytössä oleviin oviin.

”Tavoitteenamme on, että ihmiset pystyvät hoitamaan arjen askareensa entistä turvallisemmin. Lähdimme innolla mukaan hankkeeseen, joka etenee varsin nopeassa aikataulussa, ja hyödynnämme mielellämme osaamistamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tutkimme monia kiertotalouden luomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja etsimme ratkaisuja materiaalien elinkaaren pidentämiseen. Kahvan kierrätysmuovi tarjoaa tähän kiinnostavia mahdollisuuksia”, toteaa Fiskars Groupin Suomen, Venäjän ja Baltian myyntijohtaja Pekka Salmi.

Fortum Oyj
Viestintä

Lataa tästä lisämateriaalia: https://mediabank.fortum.com/l/sRWRZrC5xxBL

 

Lisätietoja:

Anniina Rasmus, Brand Sales Manager, Fortum Circo®, +358 400 815 484, anniina [piste] rasmus [ät] fortum [piste] com
Jenni Marsio, Viestintäpäällikkö, Fiskars Group, +358 45 636 0400, jenni [piste] marsio [ät] fiskars [piste] com

 

 

Fortum Circo® - Recycled Plastics
Fortum Circo® on kierrätysmuoviraaka-aine, joka sopii moniin muovin eri käyttötarkoituksiin. Raaka-aineena Fortum Circo on tasalaatuinen ja vastuullinen valinta. Muovigranulaatteja voidaan myös räätälöidä asiakaskohtaisiin tarpeisiin. Fortum Circo -kierrätysmuovi ei ole kompromissi vaan luotettava ratkaisu kestäviin muovituotteisiin. https://www.fortum.fi/circo

Fiskars Group
Fiskars Groupin visiona on vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. Brändimme Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood ovat mukana ihmisten elämässä – niin kotona, puutarhassa kuin ulkona luonnossa. Pyrimme tekemään arjesta ainutkertaista tänään ja tulevaisuudessa. Työllistämme noin 7 000 henkilöä 30 maassa, ja tuotteitamme on saatavilla yli 100 maassa. Fiskarsin osake on listattu Nasdaq Helsingissä (FSKRS). Lisätietoja löydät osoitteesta www.fiskarsgroup.com. Voit seurata meitä Twitterissä @fiskarsgroup.