Fortum tukee Luonnonperintösäätiön arvokasta työtä: Pirkanmaan Suden metsä suojeluun

suden metsä pirkanmaalla

 

Fortum Vihreä -lisäarvopalvelu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hyvään tekoon ympäristön puolesta: palvelun avulla yritys voi tuottaa palvelunsa ja tuotteensa sähkön osalta 100 % uusiutuvalla energialla. Fortum käyttää osan palvelun tuomasta tuotosta Suomen Luonnonperintösäätiön suojelukohteiden hankinnan tukemiseen. Tänä vuonna tuki kohdistui Pirkanmaalla sijaitsevan Suden metsän hankintaan.

Monimuotoinen suojapaikka elämälle

Luonnonperintösäätiö osti moni-ilmeisen metsäalueen Pirkanmaalta kesäkuussa 2020. Tämä Suden metsäksi nimetty alue sijaitsee Pälkäneen Korkeusvuorella ja pitää sisällään useita metsätyyppejä: karua mäntykangasta, tuoreen kankaan kuusimetsää sekä kosteapohjaista, lähteistä sekametsää. 

”Tärkeä tuki mahdollisti Suden metsän kaupan ja alueen suojelun”, kommentoi Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila. ”On hienoa, että yritykset ovat alkaneet tukea metsien suojelua kauttamme.”

Kahdeksan ja puolen hehtaarin kokoisella metsäalueella on komea kallio, matala jyrkänne sekä soistuvia suppamaisia painanteita. Metsässä virtailee puro, joka laskee lähellä sijaitsevalle Äimälän suojellulle lehto- ja perinneympäristöalueelle. Suden metsä varttuu vähitellen aarniomaiseksi ja toimii jo nyt turvapaikkana monille eläinlajeille. Sen liepeiltä on havaintoja kehrääjästä, mäyrästä, töyhtötiaisesta ja metsäkanalinnuista.

Suden metsä
Kuvat: Anneli Jussila, Luonnonperintösäätiö

Konkreettista työtä ympäristön hyväksi

Yhä useampi yritys haluaa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja toiminnassaan ja kiinnostus uusiutuvien energiamuotojen käyttöön on jatkuvassa kasvussa. Fortum pyrkii oman palveluvalikoimansa kautta tarjoamaan vaivattomia keinoja tehdä merkittäviä muutoksia ympäristön puolesta. Luonnonperintösäätiön työn tukeminen onkin saanut lämpimän vastaanoton Fortumin yritysasiakkaiden keskuudessa.

”Asiakkaamme arvostavat konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi. On hienoa, että olemme saaneet monta yritystä mukaan tekemään muutosta ja suojelemaan Suomen kallisarvoista luontoa”, Fortumin tuote- ja palveluvastaava Kiti Ryytty sanoo.

Vuonna 1995 perustettu Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Lue Luonnonperintösäätiön tiedote Suden metsästä täältä.