Lehdistötiedote

Atte Virtanen on nimitetty Fortum Bio2X:n liiketoiminnan kehitysjohtajaksi

07 toukokuu 2020, 13:00

field

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 7.5.2020

Atte Virtanen on nimitetty liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Fortum Bio2X -biotalousohjelmaan 1.5.2020 alkaen. Hänellä on avainrooli erityisesti Bio2X:n kumppanuuksien, kumppanien vastuullisen liiketoiminnan sekä teollisten biojalostamoiden kehittämisessä yhdessä tiimin kanssa. 

Atella on tehtävään erinomainen tausta. Hän on ollut rakentamassa biopohjaisia ja kestäviä tuotteita sekä liiketoimintoja, jotka hyödyntävät ligniiniä eli yhtä biomassan fraktiota. Lisäksi hänellä on vahva kokemus biopohjaisesta teollisesta toiminnasta ja laaja verkosto useilla sektoreilla, joilla Bio2X voi edesauttaa kumppaneidensa kestävää kehitystä. 

Ennen tuloaan Fortumille Atte työskenteli 10 vuotta Hollannissa Trespa International B.V:ssä ja Italiassa Arpa Industriale S.p.A:ssa. Kummassakin yhtiössä hän johti selluloosapohjaisten materiaalien ja lämpökovettuvien hartsien tutkimusta ja tuotekehitystä. Lisäksi hän perehtyi tuotantoympäristöön Stora Enson Kotkan tehtaalla, jossa hän toimi usean vuoden ajan sekä paperin tuotannossa että paperin impregnointilaitoksella.

“Olen todella iloinen voidessani toivottaa Aten tervetulleeksi Fortumin tiimiin. Olen varma, että hänen poikkeuksellinen energiansa ja omistautumisensa auttavat meitä saavuttamaan Bio2X:n tulevat kehitysvaiheet ja toteuttamaan visiomme”, sanoo Heli Antila, biopohjaisten ratkaisujen johtaja.

Fortum Bio2X on rakentanut vuosien mittaan vahvan tiimin, joka on keskittynyt eri tuotantoteknologioiden pilotointiin ja muuhun tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Nyt Bio2X:ssä kehitetään tuotannon ja ylläpidon osaamista, jotta ohjelmassa voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Osana muutosta Atte tukee painopisteen siirtämistä biomassan fraktioiden kaupallistamiseen. 

Bio2X-ohjelma on osa Fortumin strategiaa luoda perustaa uusille merkittäville liiketoiminnoille, jotka parantavat resurssitehokkuutta ja tarjoavat älykkäitä ratkaisuja puhtaampaan maailmaan. Haluamme olla ylivoimaisesti materiaalitehokkain oljen jalostaja sekä johtava vastuullisten tekstiilikuitujen toimittaja. Bio2X keskittyy selluloosa-, hemiselluloosa- ja ligniinifraktioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, jolla korvataan fossiilisten ja muiden haitallisten materiaalien käyttöä useissa käyttösovelluksissa.

Fortum Oyj

Viestintä

Lisätietoja: Heli Antila, johtaja, biopohjaiset ratkaisut, puh. 040 571 7188, heli [piste] antila [ät] fortum [piste] com (heli[dot]antila[at]fortum[dot]com)

Lisää aiheesta: https://www.fortum.fi/yrityksille-ja-yhteisoille/bio2x/bio2x-arvokkaita-lopputuotteita-biomassasta