Hyvää matkaa metalli!

06 huhtikuu 2020, 15:00

Me haluamme varmistaa, että kertaalleen käytössä ollut metalli myös pysyy käytössä eikä sitä heitetä hukkaan. Luonnonvaroja säästävä, jätteetön kiertotalous ei toteudu itsestään vaan vaatii tekoja.

Toimimme metallinkeräyksessä ja -kierrätyksessä valtakunnallisesti ja palvelemme sopimusasiakkaita myös kokonaisvaltaisessa jätehuollossa yhteistyössä Fortumin kanssa. Ikaalisista käsin kierrätämme metallit ja raaka-aine jatkaa matkaansa niin Suomeen, Eurooppaan kuin maailmalle.

Ikaalisista maailmalle

Kun Suomessa kerätty metallituote on jälleen tarpeeton, keräämme ja lajittelemme sen, sillä metalli voi kiertää ikuisesti. Metallin kierrättäminen sulattamalla se uudelleen metalliksi voi periaatteessa jatkua loputtomasti. Jalostusprosessissa erottelemme metallijakeet toisistaan ja lajittelemme erikseen muun jätteen, kuten öljyn, muovin tai akut. Osaamisemme on hiottu parhaaksi mahdolliseksi, sillä pyrimme aina tekemään paremmin, tehokkaammin ja vastuullisemmin. Kun metallijae on puhdistettu, murskattu, sulatettu ja granuloitu, myymme raaka-aineen eteenpäin.

Kierrätysmetalli on raaka-aine, joka korvaa malmista louhitun metallin. Kierrätysprosessissa valmistettu metalli käyttää kaksi kertaa vähemmän energiaa kuin malmista louhiminen ja samalla säästämme arvokkaita luonnonvaroja. Kierrätysmetalli on yhä kysytympi raaka-aine maailmalla, ja suomalaista kierrätysosaamista arvostetaan. Mitä enemmän saamme lisättyä rauta- ja teräsromun määrä kierrätyksessä, sitä enemmän vähennämme hiilidioksidipäästöjä.

Hyvää matkaa, metalli – palaathan kiertoon, kun olet tarpeeton.