Verkkouutinen

Fortum pilotoi kierrätysmuovista tehtyä ovenkahvaa tartuntojen ehkäisemiseksi kauppaympäristössä

20 huhtikuu 2020, 11:28

Fortum Vipu ovenkahva ruokakaupassa

Fortum pilotoi uutta käsivarrella käytettävää ovenkahvaa Helsingin Munkkiniemen Puistotien Alepassa maanantaista 20.4. alkaen. Fortum Vipu on kierrätysmuovista valmistettu ovenkahvoihin liitettävä lisäosa, jonka tarkoituksena on ehkäistä tartuntojen leviämistä.

Julkisissa tiloissa mikrobit leviävät tehokkaasti, mutta riittävällä käsihygienialla tartuntojen määrää pystytään hillitsemään. Fortum Vipu auttaa taistelussa tarttuvia tauteja vastaan mahdollistamalla oven avaamisen käsivarren avulla.

Fortum Circo® -kierrätysmuovista valmistettu Vipu-lisäosa on valmistettu kuluttajien kotitalouksissa lajittelemasta muovipakkausjätteestä, joka kierrätetään Fortumin muovijalostamolla Riihimäellä. Esimerkiksi vanhat elintarvikepakkaukset ja voirasiat sekä shampoo- ja pesuainepullot saavat Vivussa uuden elämän ja hillitsevät samalla tautien leviämistä. Tartuntoja ehkäisevän ovenkahvan avulla minimoidaan käsien ja sormien kontaktia julkisten tilojen pintoihin.

“Epidemian aikana meidän tulee kiinnittää huomiota siihen, millaisessa vuorovaikutuksessa olemme ympäristön kanssa ja minimoida viruksen leviäminen. Innovoimalla arkista ympäristöämme voimme osaltamme hillitä viruksen etenemistä, linjaa Jussi Mälkiä Fortumista.

Tartuntoja ehkäisevät ovenkahvat pilotoidaan HOK-Elannon kanssa käyttäjäkokemusten keräämiseksi, tuotekehitystä varten ja kattavan toimitusketjun varmistamiseksi.

“Haluamme, että ihmiset pystyvät hoitamaan päivittäiset askareensa turvallisemmin. Testaamme 3D-tulostetun Vivun käyttöä päivittäistavarakaupassa muutaman viikon ajan ja olemme valmiita lisäämään saatavuutta, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti”, sanoo Anniina Rasmus Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnasta.

Lue lisää: www.fortum.com/vipu

Lisätietoja:

Jussi Mälkiä
Brand Manager, Fortum
+358 50 352 5328
jussi [piste] malkia [ät] fortum [piste] com

Anniina Rasmus
Brand Sales Manager, Fortum Circo®
+358 400 815 484
anniina [piste] rasmus [ät] fortum [piste] com

Fortum

Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 5,4 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Fortum Circo® - Recycled Plastics

Fortum Circo® on kierrätysmuoviraaka-aine, joka sopii moniin muovin eri käyttötarkoituksiin. Raaka-aineena Fortum Circo on tasalaatuinen ja vastuullinen valinta. Muovigranulaatteja voi myös räätälöidä asiakaskohtaisiin tarpeisiin. Fortum Circo -kierrätysmuovi ei ole kompromissi vaan luotettava ratkaisu kestäviin muovituotteisiin. www.fortum.fi/circo

Fortum Vipu – Kierrätysmuovista valmistettu ovenkahva