Pörssitiedote

Fortum kasvattaa edustustaan Uniperin hallintoneuvostossa

03 huhtikuu 2020, 20:00

Fortum sign 4

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 3.4.2020 KLO 20.00

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkaistavat tiedot

Fortumin tytäryhtiön Uniperin hallintoneuvoston puheenjohtaja ja neljä hallintoneuvoston jäsentä ovat tänään ilmoittaneet irtisanoutuvansa tehtävästään välittömästi. Fortum on tyytyväinen päätökseen ja odottaa hallintoneuvoston kokoonpanon vaihtumisen edesauttavan yhtiöiden välistä yhteistyötä ja strategioiden yhteensovittamista. Fortum tukee myös Uniperin aikomusta käynnistää välittömästi prosessi uusien hallintoneuvoston jäsenten nimittämiseksi. Tämä mahdollistaa Fortumin edustuksen kasvattamisen Uniperin hallintoneuvostossa vastaamaan yhtiön noin 70 prosentin enemmistöomistusta.

Fortumin talousjohtaja Markus Rauramo jatkaa Uniperin hallintoneuvoston jäsenenä. Lisäksi Fortum on toimittanut Uniperille esityksensä muista sopivista hallintoneuvoston jäsenehdokkaista. Fortum odottaa saavansa neljä kuudesta osakkeenomistajille varatusta hallintoneuvostopaikasta mukaan lukien puheenjohtajuuden. Kaksi muuta jäsentä olisivat Fortumista riippumattomia.

”On aika kääntää sivua Fortumin ja Uniperin suhteessa. Strategioiden yhteensovittaminen ja yhteistyö voivat nyt alkaa”, sanoo Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518

Media:
Pauliina Vuosio, VP, Executive Communications, puh. 050 453 2383 

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi