Sijoittajauutinen

Fortum ja Infracapital aloittavat yhteistyön nopeuttaakseen julkisten latauspisteiden kehittämistä ja kasvua

27 huhtikuu 2020, 09:30

Fortum-sign-nature

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 27.4.2020 KLO 9.30

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen pohjoismaisen sähköajoneuvojen julkisten latauspisteiden operaattorinsa Fortum Recharge AS:n (Recharge) enemmistöosuuden myynnistä Infracapitalille. Infracapital on osa sijoitusyhtiö M&G:tä ja vastaa sen pääomasijoituksista infrastruktuuriin. Kaupan jälkeen Fortum omistaa 37 % Rechargesta. Recharge on Pohjoismaiden suurin latauspisteoperaattori ja sillä on lähes 1 300 omaa julkista latauspistettä. Lisäksi yhtiö operoi 1 400 latauspistettä Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.

Yhteistyö Infracapitalin kanssa vauhdittaa Rechargen latauspisteliiketoiminnan kasvusuunnitelmia ja vahvistaa sen johtavaa markkina-asemaa. Samalla kauppa vapauttaa pääomaa kumppanuusyhteistyön sekä Fortumin omien sähköajoneuvopalvelujen kehittämiseen.

Fortum omistaa edelleen Charge & Drive- ja Plugsurfing-tuotemerkit, joiden alla se tarjoaa digitaalisia ratkaisuja julkisten latauspisteiden käyttöön sekä koti- ja kohdelatauspalveluita. Fortum tarjoaa edelleen myös ohjelmistopalveluja (SaaS) sähköautojen latausinfrastruktuuriverkkojen operoimiseen ja asiakasrajapintoihin muille latauspisteoperaattoreille.

Pohjoismaiset sähköautomarkkinat ovat pitkälle kehittyneet kansainvälisesti verrattuna. Kasvu on nopeaa ja sitä tuetaan politiikkatoimilla ja kunnianhimoisilla hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteilla. Etenkin pikalatausinfrastruktuurin kysynnän kasvu on alueella merkittävää, kun sähköajoneuvoja otetaan käyttöön yhä enemmän.

”Tämä loistava tilaisuus tehdä yhteistyötä Infracapitalin kanssa tarjoaa meille mahdollisuuden kasvattaa Rechargea merkittävästi. Tämä on myös menestystarina Fortumille, koska se osoittaa viime vuosina rakentamiemme pohjoismaisten latauspalvelujen arvon. Uskomme, että yhteistyössä Infracapitalin kanssa saamme hyödynnettyä Rechargen potentiaalin täysimääräisenä tällä nopeasti kasvavalla alalla”, sanoo Fortumin Business Technology -johtaja Arun Aggarwal.

”Infracapital on sitoutunut tukemaan Euroopan siirtymistä vähähiiliseen talouteen luomalla samalla lisäarvoa ja kestävää kasvua sijoittajillemme. On selvää, että sähköajoneuvoilla on tärkeä rooli hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, ja olemme innoissamme siitä, että olemme varmistaneet pääsymme näille markkinoille yhteistyössä Fortumin kanssa. Fortum on johtava puhtaan energian kumppani, jolla on merkittävä kasvupotentiaali ja toimintaa alueella ennestään”, sanoo Infracapitalin toimitusjohtaja Christophe Bordes.

Rechargen kokonaisarvo on noin 140 miljoonaa euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Jostein Lindbo, VP, Living and mobility, puh. +47 9242 3600
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518

Infracapital

Infracapital sijoittaa, rakentaa ja hallinnoi välttämättömiä infrastruktuureita, jotta ne vastaisivat yhteiskunnan muuttuvia tarpeita ja tukisivat pitkän aikavälin talouskasvua. Perustajiensa johtama kokeneiden asiantuntijoiden ryhmä on työskennellyt yli 50 yrityksen kanssa ympäri Eurooppaa ja kerännyt ja hallinnoinut kuudessa rahastossaan yli 6,5 miljardia puntaa.

Infracapital on osa johtavaa eurooppalaista säästö- ja sijoitusliiketoimintayhtiö M&G:tä. M&G hallinnoi yli 5 miljoonan ihmisen pitkäaikaissäästöjä ja on merkittävä sijoittaja Isossa-Britanniassa ja maailmanlaajuisesti. Hallinnoitavien varojen kokonaismäärä on 352 miljardia puntaa (31. joulukuuta 2019). www.infracapital.co.uk