Pörssitiedote

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark jättää Fortumin

02 maaliskuu 2020, 07:45

Fortum sign 6

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 2.3.2020 klo 7.45 EET 

Tiedoteluokka: Sisäpiiritieto

Fortum Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Lundmark on tänään ilmoittanut, että hän siirtyy toisen yhtiön toimitusjohtajaksi. Pekka Lundmark jättää Fortumin viimeistään elokuun 2020 lopussa. Fortumin hallitus aloittaa seuraajan hakuprosessin välittömästi. Lisätietoja asiasta annetaan aikanaan.

“Kiitän sydämellisesti Pekkaa hienosta työstä Fortumin muutoksen vauhdittamiseksi viimeisen neljän ja puolen vuoden aikana. Näinä vuosina Fortum on määrätietoisesti toteuttanut strategiaansa, jonka tavoitteena on mahdollistaa puhtaampi maailma. Fortum on kasvanut hiilidioksidipäästöttömässä energiantuotannossa ja kiertotaloudessa, ja on ottanut paikkansa asiakasmäärältään Pohjoismaiden suurimpana sähköyhtiönä. Nyt, Uniper-investoinnin myötä Fortumista on tulossa yksi Euroopan suurimmista energiayhtiöistä. Samaan aikaan yhtiön taloudellinen tulos on selvästi parantunut ja Fortum on saavuttanut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa, ja tuottaa jatkuvasti arvoa niin osakkeenomistajilleen kuin muille sidosryhmilleen”, Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Lievonen toteaa.

”Päätös jättää Fortum ei ollut helppo – onhan Fortum ja koko Euroopan energiamarkkina tällä hetkellä erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Minulle tarjottu tilaisuus oli kuitenkin liian houkutteleva ohitettavaksi. Haluan kiittää Fortumin hallitusta luottamuksesta sekä johtoryhmää, lähimpiä työtovereitani ja koko Fortumin henkilöstöä: yhdessä olemme saavuttaneet paljon. Nyt Fortumilla on mahdollisuus ottaa johtava asema Euroopan energiamurroksen läpiviennissä. Tiedän, että Fortumissa tehdään työtä tämän eteen sinnikkäästi myös jatkossa”, Pekka Lundmark sanoo. 

Fortum Oyj

Hallitus 

Lisätietoja

Sijoittajat ja analyytikot 
Ingela Ulfves, VP, IR and Financial Communications, puh. 040 515 1531 
 

Media 
Pauliina Vuosio, VP, Executive Communications, puh. 050 453 2383

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi