Pörssitiedote

Suurin osa Uniperin vuoden 2019 arvonalentumisista ei vaikuta Fortumin osakkuusyhtiötulokseen

12 maaliskuu 2020, 16:45

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 12.3.2020 KLO 16.45

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkaistavat tiedot

Uniper kirjasi vuoden 2019 tilinpäätöksessään 1 048 miljoonan euron arvonalentumiset. Fortum arvioi kirjaavansa vuoden 2020 ensimmäiseen osavuositulokseen noin 315 miljoonan euron peruutuksen (verojen jälkeen) Uniperin arvonalentumiskirjausten negatiivisesta vaikutuksesta. Tämän johdosta Fortum arvioi ensimmäisen neljänneksen 2020 osuuden Uniperin tuloksesta olevan noin 90 miljoonaa euroa.

Fortum teki Uniperin 49,99 prosentin omistusosuuden hankintaa koskevassa hankintamenolaskelmassaan 613 miljoonan euron käyvän arvon oikaisun (verojen jälkeen). Oikaisu liittyy tiettyihin energiantuotannossa käytettäviin omaisuuseriin ja niihin liittyviin poliittisiin riskeihin ja riskeihin sääntely-ympäristössä. Jos Uniper raportoi negatiivisia tulosvaikutuksia näihin omaisuuseriin liittyen, Fortum arvioi, täytyykö negatiivinen tulosvaikutus peruuttaa käyvän arvon oikaisua käyttäen. Fortum on arvioinut ja päättänyt peruuttaa suurimman osan Uniperin kirjaamien arvonalentumisten negatiivisesta vaikutuksesta käyvän arvon oikaisua käyttäen.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi