Sijoittajauutinen

Standard & Poor's pitää Fortumin pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla BBB negatiivisin näkymin

19 maaliskuu 2020, 20:00

Fortum sign 6

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 19.3.2020 KLO 20.00

Standard & Poor’s on tänään tehnyt päätöksen Fortumin Credit Watch Negative -statuksen osalta ja pitää Fortumin pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla BBB negatiivisin näkymin. Kuten Fortum on aiemmin todennut, yhtiön tavoitteena on vähintään BBB tason luottoluokitus, jotta yhtiö voi varmistaa taloudellisen joustavuuden ja rahoituksen hyvän saatavuuden. Standard & Poor’sin arvio on tämän tavoitteen mukainen.

Standard & Poor’sin päätös seuraa siitä, että Fortum on saanut kaikki tarvittavat viranomaisluvat ja voi saattaa päätökseen kaupat kaikkien Elliott Management Corporationin ja Knight Vinke Energy Advisors Limited’in ja niiden tytäryhtiöiden hallinnoimien Uniperin osakkeiden hankinnasta. Hankittava osakemäärä on yhteensä vähintään 20,5 prosenttia Uniperin osakkeista ja osakekaupat tehdään kahdessa erässä. Kauppojen kokonaisarvo on enintään 2,6 miljardia euroa ja ne rahoitetaan Fortumin käteisvaroista sekä luottolimiiteistä. Kauppojen jälkeen Fortumilla on nykyisten noin 2,5 miljardin euron kassavarojen lisäksi käytössään noin 4,5 miljardin euron nostamattomat luottolimiitit, jotka erääntyvät 2022–2023 (sisältäen mahdollisuuden jatkaa eräpäivää).

Fortumin tavoitteena on jatkossakin ylläpitää vahvaa rahavirtaa ja yhtiö aikoo priorisoida tarkkaan investointejaan myös tulevaisuudessa. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun COVID-19 -viruksen aiheuttama pandemia on heikentänyt makrotalouden näkymiä. Fortum jatkaa helmikuussa ilmoittamaansa Puolan, Baltian ja Järvenpään kaukolämpöliiketoimintojen strategisten vaihtoehtojen arviointia ja on jo saattanut päätökseen kaukolämpöliiketoimintojensa myynnin Joensuussa 530 miljoonalla eurolla. Lisäksi Fortum myi osuuden pohjoismaisesta tuulivoimalaitoksestaan. Tuulivoimakauppa vapauttaa 250 miljoonaa euroa pääomaa, joka parantaa yhtiön rahoitusasemaa entisestään.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518
Jouni Huttunen, VP, Treasury, puh. 050 452 4649

Media:
Pauliina Vuosio, VP, Executive Communications, puh. 050 453 2383