Kiertotaloudesta kasvua

06 tammikuu 2020, 15:00

Fortumin jäte-ja kierrätysliiketoiminnassa kiertotalous on paljon enemmän kuin kierrätystä. Se on materiaalien viisasta käyttöä koko niiden elinkaaren ajan. Kun on aika tehdä tarpeettomasta tarpeellista, materiaalit muutetaan arvokkaiksi kierrätystuotteiksi.

Kierrätystuotteet ovat syntyneet jatkoksi jätehuollon ketjuun: arvokkaat materiaalit kerätään, lajitellaan ja pidetään kierrossa. Meillä on vain yksi maapallo ja luonnonvarat ehtyvät koko ajan. Tarvitsemme uusia toimintamalleja, kierrätystuotteita ja kiertotaloutta.

Kotimaisen metallin jalostusarvo kasvaa

Fortum vastaa koko ketjusta: se kerää, lajittelee ja kierrättää metallimateriaalit ja valmistaa niistä uusioraaka-aineita. Kierrätysmetallit korvaavat neitseellisiä raaka-aineita ja metallinjalostamo onkin tulevaisuuden kaivos.

Ikaalisten kierrätyslaitoksessa metallit jalostuvat kaapeleista granulaatiksi ja jopa 100 % materiaaleista saadaan kiertoon. Annamme kierrätykselle kasvot sähköisen asioinnin ja raportoinnin kautta, jolloin asiakkaamme voivat seurata kierrätystoimiaan reaaliaikaisesti ja saavat tietoa siitä, millaisia materiaaleja kierrätykseen päätyy. Jätevirroista syntyy avointa dataa, jolla yritys voi kertoa vastuullisuudestaan.