Fortum Circo® -kierrätysmuovista valmistettu uuden sukupolven koulutuoli kansainvälisen Plastics Recycling Awards 2020 -kilpailun finaaliin

29 tammikuu 2020, 09:44

Lapsi istuu Fortum Circo®-kierrätysmuovista valmistetulla koulutuolilla

Kuluttajamuovipakkauksista valmistettu sellukuituvahvisteinen Fortum Circo PP FC® -kierrätysmuovi on uudenlainen materiaali, joka on räätälöidysti kehitetty vastaamaan kovaa kestävyyttä vaativan koulutuolin tarpeita.

Iskun ja Fortumin yhteistyön tuloksena syntynyt uusi koulutuoli on valittu kansainvälisen kierrätysmuovialan Plastics Recycling Awards Europe 2020 -kilpailun finaaliin.

Tuote on Iskun klassikko, 1990-luvulta kouluissa käytössä ollut koulutuoli Prima, jonka muoviosat on uudessa versiossa valmistettu kotimaisesta kierrätysmuovista. Fortum toimittaa Iskulle tuotteessa käytettävän kierrätysmuovin, jonka pääraaka-aine on suomalaisista kotitalouksista kerätty kuluttajapakkausmuovi. Kierrätysmuoviin on lisätty kotimaista, uusiutuvaa sellukuitua, mikä vahvistaa materiaalin ominaisuuksia, lyhentää tuotteen valmistusaikaa ja pienentää entisestään materiaalin hiilijalanjälkeä.

Sellukuituvahvisteinen Fortum Circo PP FC® -kierrätysmuovi on uudenlainen materiaali, joka on räätälöidysti kehitetty vastaamaan kovaa kestävyyttä vaativan tuotteen tarpeita. Materiaali on kehitetty yhteistyössä Elastopolin kanssa ja perustuu patentoituun käsittelyteknologiaan. ”Materiaali vastaa laadultaan neitseellistä muovia, mutta sen ympäristövaikutukset ovat merkittävästi pienemmät kuin neitseellistä muovia käytettäessä”, kertoo Fortumin tuotelinjapäällikkö Mikko Koivuniemi.

”Tuoli on oppilaille konkreettinen esimerkki kiertotaloudesta ja siitä, että muovin kierrättäminen todella kannattaa. Kotona päivittäin syntyvä muovipakkausjäte, kuten leipäpussit, jugurttipurkit ja shampoopullot voivat lajiteltuina ja kierrätettyinä saada uuden elämän vaikkapa jokapäiväisessä käytössä olevana tuolina”, Iskun kehityspäällikkö Kari Soljamo sanoo.

Plastics Recycling Awards Europe 2020 -kilpailu järjestetään 26. maaliskuuta Amsterdamissa. Kilpailun finalisteihin voi tutustua täällä.