Verkkouutinen

Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja valmiusharjoitus Loviisa19 keskiviikkona 13.11.2019

05 marraskuu 2019, 14:04

Loviisan voimalaitos

Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja, kolmen vuoden välein järjestettävä lakisääteinen, kansallinen pelastustoimintaharjoitus pidetään keskiviikkona 13.11.2019.

Loviisa19-harjoituksen järjestämisestä vastaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa Fortumin, Pelastusopiston ja pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten sekä muiden tahojen kanssa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli 50 organisaatiota, muun muassa ministeriöitä, kuntia, aluehallintoa, asiantuntijalaitoksia ja virastoja. Harjoitukseen osallistuu myös kymmeniä Helsingin yliopiston opiskelijoita, joista osa esiintyy harjoituksessa median edustajina ja osa kansalaisina.

Harjoitus sisältää muun muassa voimalaitoksen valmiusorganisaation ryhmittäytymisalueella tapahtuvaa suojavarustekonttiin liittyvää harjoittelua Loviisassa jo ennen harjoitusta 30.10. ja 7.11.2019 sekä harjoituspäivänä. Näinä päivinä Loviisan kaupungissa ja voimalaitokselle johtavalla tiellä saattaa nähdä suojavarusteisiin pukeutuneita henkilöitä.