Verkkouutinen

Fortumin ja Rusnanon sijoitusrahasto allekirjoitti yhteistyösopimuksen Orenburgin aluehallinnon kanssa

11 lokakuu 2019, 10:31

Wind park in Russia

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 11.10.2019

Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto ja Orenburgin aluehallinto ovat allekirjoittaneet ei-sitovan yhteistyösopimuksen, jonka mukaan alueelle rakennetaan tuulipuistoja vuosina 2021 -2023. Tuulipuistojen kokonaiskapasiteetti on enintään 200 MW.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Orenburgin alueen kuvernööri Denis Pasler ja Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahaston toimitusjohtaja Alexander Chuvaev. Asiakirjassa hahmotellaan osapuolten yhteistyön periaatteita tukkumarkkinoilla toimivan tuulivoimalaitoksen rakennushankkeen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Sijoituspäätökset tehdään tapauskohtaisesti.

Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto on yhtiöiden 50/50 omistama, ja sen tavoite on tuulivoiman rakentaminen Venäjällä. Rahasto on voittanut uusiutuvan energian tuotantokapasiteetteihin liittyviä huutokauppoja ja valittu rakentamaan lähes 2 GW tuulivoimaa. Tuulipuistot on tarkoitus ottaa käyttöön vuosien 2019–2023 aikana. Uljanovskin tuulipuisto, jonka tuotantokapasiteetti on 50 MW, oli ensimmäinen kumppanuushanke. Tuulipuisto aloitti sähköntuotannon Venäjän sähkö- ja kapasiteettimarkkinoille tammikuussa 2019. Aikaisemmin kumppanit ovat ilmoittaneet aikomuksestaan rakentaa tuulivoiman tuotantoa Rostovin ja Saratovin alueille, Kalmykian tasavaltaan ja Stavropolin alueelle.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Måns Holmberg, sijoittajasuhdepäällikkö, puh. 044 518 1518

Lisää aiheesta: Lehdistöpaketti: Tuuli ja aurinko Venäjällä