Verkkouutinen

Fortum, TVO, Vattenfall ja Uniper järjestävät yhteistyössä Nordic Nuclear Trainee -koulutusohjelman

17 lokakuu 2019, 10:00

Loviisan voimalaitoksen näyttö

Nordic Nuclear Trainee -koulutusohjelma tuo yhteen Pohjoismaiden ydinalan osaajat. ​Kurssi tarjoaa nuorille mahdollisuuksia osaamisen kasvattamiseen ja monikansalliseen verkostoitumiseen kansainvälisellä ja yhteiskunnallisesti merkityksellisellä alalla. 

Ydinala vaatii teknisen osaamisen lisäksi paljon erilaista tietotaitoa, kuten energiamarkkinoiden tuntemusta ja verkostojen hallintaa paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti. Tähän tarpeeseen Fortum ja Teollisuuden Voima (TVO) ovat yhdistäneet voimansa Vattenfallin ja Uniperin kanssa järjestämällä osaajilleen Nordic Nuclear Trainee -koulutusohjelman. Ohjelman avulla urapolkunsa alussa olevat alan ammattilaiset pääsevät verkostoitumaan ja oppimaan yhdessä ydinalalla tarvittavia tietoja ja taitoja aina energiamarkkinoista ydinalan yhteistyöhön ja viestintään.

Hakuaika ensimmäistä kertaa järjestettävään koulutusohjelmaan on parhaillaan käynnissä. Fortum ja TVO valitsevat ohjelmaan ainoastaan yhtiössä jo työskenteleviä nuoria. Ruotsissa toteutetaan myös ulkoinen rekrytointikampanja. Ohjelma alkaa maaliskuussa 2020 ja päättyy kesällä 2021. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille eväitä koko työuralle, työskentelivätpä he missä tahansa ydinalan tehtävässä.

"Meille Fortumissa on tärkeää käyttää laitoksiamme turvallisesti ja varmistaa henkilöstömme korkea osaaminen myös jatkossa. Tällä koulutusohjelmalla haluamme tarjota houkuttelevan pääsyn alalle", sanoo Fortumin sähköntuotannon johtaja Tiina Tuomela.

"Koulutusohjelma vahvistaa paitsi nuorten osaamista, myös heidän verkostojaan monikansallisella alalla. Tästä on heille hyötyä koko työuran ajalle", sanoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.