Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitos korjasi kakkosyksikön hätädieselgeneraattorien jäähdytysputkistot vuosihuollon yhteydessä

13 syyskuu 2019, 13:40

Loviisa power plant, Finland

Heinäkuussa 2019 tehdyssä määräaikaiskokeessa havaittiin vuotoja kakkosyksikön yhden hätädieselgeneraattorin uusissa jäähdytysputkistossa. Loviisan ydinvoimalaitoksen 18.8.2019 alkaneen vuosihuollon aikana suoritettiin kakkosyksikön hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkien lisätarkastukset, tarvittavat korjaukset sekä pitkä koekäyttöjakso. Vuosihuolloissa vaihdettiin putket kahteen kakkosyksikön neljästä hätädieselgeneraattorista. Lisätarkastuksia ja koestuksia suoritettiin myös kahden muun generaattorin jäähdytysputkiston osalta eikä niissä havaittu vikoja.

Hätädieselgeneraattorien tehtävä on varmistaa ydinvoimalaitoksen turvallisuusjärjestelmien sähkönsaanti, mikäli laitos ei tuota tai saa sähköä laitoksen ulkopuolisesta sähköverkosta.

Loviisan voimalaitoksen kakkosyksikön hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputket oli uusittu osana voimalaitoksen ikääntymisen hallintaa vuonna 2018. Ykkösyksikölle vastaava hätädieselgeneraattorien putkiuudistus oli tarkoitus toteuttaa tänä vuonna, mutta havaittujen vikojen vuoksi uudistus siirretään ensi vuoden vuosihuoltoon.

Tapahtumalla ei ollut merkitystä ydin- tai säteilyturvallisuuden kannalta.


Lisätietoja:

Anssi Laakso, kunnossapitotekniikkayksikön päällikkö, puh. 010 455 4063
www.fortum.fi/loviisa