Lehdistötiedote

Ämmän voimalaitoksen kolmen viikon seisokki vaikuttaa Kiantajärven ja Vuokkijärven veden pinnankorkeuksiin syys-lokakuussa

16 syyskuu 2019, 12:46

Ämmä6 voimalaitos

Ämmän voimalaitoksella on seisokki 23.9.-11.10.2019 koneiston määräaikaistarkastuksen ja huoltotöiden vuoksi. Seisokin vaikutuksesta juoksutukset Ämmän voimalaitoksesta ja Niippaan padolta ovat muuttuneet syyskuun alusta alkaen.

Kiantajärven pintaa on laskettu tavanomaista alemmas syyskuun alusta alkaen. Kiantajärven pinnankorkeus tulee laskemaan tasolle NN+ 197,95 metriä viikon 38 aikana. Kiantajärven pinnankorkeuden laskulla varmistetaan, ettei järven pinnankorkeus tule seisokin aikana nousemaan tavanomaista korkeammalle tasolle.

Juoksutukset Niippaan padolta ovat syyskuun aikana olleet minimissä. Vuokkijärven tämän hetkinen pinnankorkeus NN+ 188,61 metriä on 29 senttimetriä tavanomaista korkeammalla. Ämmän voimalaitoksen seisokin aikana Niippaan padolta tullaan juoksuttamaan vettä tavanomaista enemmän. Vuokkijärven pinnankorkeus tulee todennäköisesti olemaan tavanomaista alempana lokakuussa. Näin varmistetaan veden riittävyys Emäjoessa ja alapuolisilla säännösteltävillä järvillä. Ämmän keskeytyksellä ei ole juurikaan vaikutuksia Hyrynjärven ja Ristijärven pinnankorkeuksiin.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Harri Lamminmäki, 050 4533523, harri [piste] lamminmaki [ät] fortum [piste] com

Veli-Matti Tuomaala, 040 3565 660, veli-matti [piste] tuomaala [ät] fortum [piste] com