Verkkouutinen

Kaisa Salmen Plastic Mama -taideteos jatkaa matkaansa Kansalaistorilta Fortumin muovinkierrätyslaitokselle

07 heinäkuu 2019, 15:14

Ratkaisut verkkoyhtiöille

Kansalaistoria maanantaina 8. heinäkuuta komistava muovijätteestä rakennettu 10 metriä korkea Plastic Mama –taideteos jatkaa EU-puheenjohtajuuden avajaistapahtuman jälkeen matkaansa Fortumin Riihimäen muovijalostamolle. Mahdollisimman suuri osa taideteoksesta kierrätetään kierrätysraaka-aineeksi muoviteollisuudelle.

Plastic Mama on tutkija-taiteilija Kaisa Salmen osallistava ja performatiivinen taideteos. Taideteoksen rakentamiseen ovat osallistuneet mm. pääkaupunkiseudun koululaiset esikoulu-ikäisistä yläasteikäisiin. Teoksessa on käytetty noin 300 kiloa muovijätettä, jota koululaiset ovat keränneet kodeistaan. Muovijätteestä on muotoiltu kukkasia, jotka täyttävät 10 metriä korkean barokkimekon.

Plastic Mama -taideteos ottaa kantaa ilmastonmuutokseen. Samalla taideteos kuvastaa käytännön tasolla miten kiertotalous voi toteutua muovin osalta. Taideteos on valmistettu kotitalouksien pakkausmuovista sekä teollisuuden ylijäämä- ja virheellisestä pakkausmuovista. Muovijäte on saanut toisen elämän taideteoksena ja mahdollisimman suuri osa muovista saa vielä kolmannen elämän uutena muovituotteena.

Plastic Mama -taideteoksen tilaaja on valtioneuvoston kanslia. Suomen EU-puheenjohtajakauden tärkeitä teemoja ovat kiertotalous ja kestävä kehitys. Teoksen avulla pyritään laajentamaan yhteisöllisellä ja osallistavalla tavalla kiertotalouden merkitystä ja kestävää ajattelua myös kokouspaikan ulkopuolelle.

Fortum Oyj

Viestintä