Uudella Vihreä –lisäarvopalvelulla puhdasta energiaa ja konkreettista metsiensuojelutyötä

13 kesäkuu 2019, 15:10

Uusiutuva energia sähkösopimuksen alkuperäksi

Fortum on tuonut toukokuussa yritysasiakkaiden tuotevalikoimaan Vihreä-lisäarvopalvelun, jonka valitsemalla yritys saa käyttöönsä uusiutuvaa vesi-, tuuli-, aurinko- ja biovoimalla tuotettua energiaa. Lisäksi jokaiseen Vihreä-lisäarvopalveluun sisältyy viiden  euron vuosittainen lahjoitus Luonnonperintösäätiölle Suomen luonnontilaisten metsien suojelutyöhön.


- Metsä on lähellä jokaisen suomalaisen sydäntä ja jokainen voi vaikuttaa suomalaisten metsien tilaan omilla valinnoillaan. Haluamme tukea uusiutuvan energian käyttöä ja kestävää kehitystä aktiivisesti. Luonnonperintösäätiö on meille loistava kumppani, sillä he tekevät konkreettista työtä Suomen luonnonvaraisten metsien suojelemiseksi, kertoo Fortum Marketsin yritysasiakasmyynnin johtaja Aleksi Nordlund. Vastaavanlaiset ympäristöarvoja tukevat lisäpalvelut on otettu todella hyvin vastaan kuluttaja-asiakkaidemme parissa, joten halusimme tuoda ympäristötekoon perustuvan palvelukonseptin myös yritysasiakkaillemme.


Luonnonperintösäätiö - suora kanava suojeluun


Vuodesta 1995 toiminut Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin arvokkaita luonnonalueita ja hakee niille pysyvän suojelun luonnonsuojelulain nojalla. Säätiöllä on tällä hetkellä 90 suojelualuetta eri puolilla maata, Ivalosta Porvooseen. Suojelupinta-ala lähestyy kahta tuhatta hehtaaria, joka sitoo noin kahden tuhannen suomalaisen hiilijalanjäljen verran hiilidioksidia.


- Luonnonperintösäätiön kannalta on myönteistä, että suoran tukemisen lisäksi metsiensuojelua voi tukea myös välillisesti yritysten kautta. Puustoiset metsät ovat Suomessa kalliita. Varsinkin kun kysymys on jokapäiväisestä ja kaikkien käyttämästä tuotteesta kuten sähköstä, ekologisemman vaihtoehdon valinta tuo ilmeistä synergiaetua sekä metsiensuojelulle että kestävämmälle sähköntuotantoprosessille.


- Ikimetsän suojeleminen on tehokas käytännön ilmastoteko. Luonnonperintösäätiö ostaa puustoisia metsiä useimmiten tilanteessa, jossa toinen vaihtoehto on välitön avohakkuu ja maaperän rikkominen, usein myös ojitus, sanoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Lisätiedot

Fortum, Aleksi Nordlund, p. 050 4536 290
Luonnonperintösäätiö, Anneli Jussila, p.040 5863 950