Fortum laittaa Tuusulan Rykmentinpuiston Asuntomessualueen pientalorakentajien rakennusmateriaalit kiertoon

03 kesäkuu 2019, 16:00

fortum-flag-web

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 3.6.2019

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta huolehtii Rykmentinpuiston Asuntomessualueen pientalorakentajien rakennusmateriaalien kierrätyksestä. Kierrätyspisteen avajaisia vietetään tiistaina 4.6. Rykmentinpuiston Asuntomessualueella kierrätysopastuksen merkeissä.

Rykmentinpuiston vuoden 2020 Asuntomessualueen pientalojen rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Tuusulan kunta tarjoaa asuntomessualueen pientalorakentajille mahdollisuuden toimittaa rakentamisen aikana syntyvät ylijäämämateriaalit alueen omaan kierrätyspisteeseen. Rakentamisen aikana syntyy paljon muuan muassa pakkausmateriaalia, jonka kierrättäminen ja hyödyntäminen uusiomateriaalina on järkevää ja ympäristön kannalta hyödyllistä.

Syntypaikkalajittelu, eli materiaalien ja rakennusjätteiden lajittelu omiksi jakeikseen heti paikan päällä mahdollistaa eri materiaalien parhaan mahdollisen hyötykäytön. "Kun esimerkiksi kalvomuovit ja metallit lajitellaan valmiiksi omiin keräysastioihinsa, pysyvät materiaalit mahdollisimman puhtaina, ja saamme hyödynnettyä materiaalit kierrätyksessä ja uusiomateriaalin tuotannossa. Pakkausten kalvomuoveista valmistetaan esimerkiksi kierrätysmuovigranulaattia muoviteollisuuden tarpeisiin muovijalostamossamme Riihimäellä. Myös metallit kierrätämme teollisuudelle uusien tuotteiden valmistukseen", toteaa rakennusjätepuolen myyntipäällikkö Saila Talaskivi Fortumilta.

Fortum tarjoaa yrityksille rakennustyömaiden jäte- ja kierrätyspalveluita. Pientalorakentajien rakennusjätteiden kierrätyspalvelu Rykmentinpuiston asuntomessualueella on osa Tuusulan kunnan ja Fortumin yhteistyötä kestävien palveluiden kehittämisessä.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Saila Talaskivi, myyntipäällikkö, Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta, Rakennustyömaiden jäte- ja kierrätyspalvelut, puh. 040 848 1020