Sijoittajauutinen

Fortum harkitsee kaukolämpöliiketoimintojensa strategisia vaihtoehtoja Joensuussa, Pärnussa ja Tartossa

25 kesäkuu 2019, 09:00

fortum-sign-web

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 25.6.2019 KLO 9.00

Tiedoteluokka: Sijoittajauutinen

Fortum on päättänyt käynnistää Joensuussa sekä Viron Pärnussa ja Tartossa sijaitsevien kaukolämpö- ja jäähdytysliiketoimintojensa tulevaisuuden vaihtoehtojen arvioinnin. Yksi tutkittavista vaihtoehdoista on myös kyseisten toimintojen myynti. Joensuun ja Pärnun toiminnot ovat kokonaan Fortumin omistamia, ja Tarton toiminnoista Fortum omistaa 60 %. Strategiansa mukaisesti Fortum arvioi liiketoimintojaan säännöllisesti ja pyrkii luomaan lisäarvoa optimoimalla tuotantorakennettaan.

Alustavien arvioiden perusteella Joensuun ja Viron kaukolämpö- ja kaukokylmäliiketoiminnat voisivat mahdollisesti hyötyä erilaisesta omistusrakenteesta. Liiketoiminta on vakiintumassa, kun toimenpiteet tehokkuuden parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen alentamiseksi on pääosin tehty.

Vuonna 2018 Joensuun laitos tuotti noin 550 gigawattituntia (GWh) lämpöä ja noin 240 GWh sähköä. Toimintojen käyttökate oli noin 20 miljoonaa euroa, ja ne työllistävät tällä hetkellä alle 10 Fortumin työntekijää, koska käyttö- ja kunnossapitopalvelut on ulkoistettu.

Vastaavasti Fortumin osuus Viron laitosten tuotannosta oli noin 530 GWh lämpöä ja noin 280 GWh sähköä, ja käyttökate mukaan lukien uusiutuvan energian tuet oli noin 30 miljoonaa euroa. Toiminnot työllistävät tällä hetkellä noin 130 henkilöä.

Arviointi ei välttämättä johda toimenpiteisiin, ja Fortum tiedottaa asiasta lisää, jos ja kun se on ajankohtaista.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätiedot:

Media:
Timo Piispa, Suomen kaukolämpöliiketoiminnan johtaja, puh. 050 453 2758
Juha Luomala, kaukolämpöliiketoiminnan viestintäpäällikkö, puh. 050 592 3993

Sijoittajat & analyytikot:
Måns Holmberg, IR Manager, puh. 044 518 1518
Rauno Tiihonen, IR Manager, puh. 010 453 6150