Sijoittajauutinen

Fortum rakentaa ensimmäisen suuren suomalaisen tuulivoimapuistonsa Närpiöön

21 toukokuu 2019, 10:00

windmill

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 21.5.2019 KLO 10.00

Fortum on päättänyt rakentaa 90 megawatin (MW) tuulivoimapuiston Närpiöön. Kalaxin tuulivoimapuistoon rakennetaan 21 voimalaa, joiden kokonaisteho on 90,3 MW ja vuosituotanto yli 0,3 terawattituntia. Fortum on allekirjoittanut sopimuksen voimaloiden toimituksesta sekä käytöstä ja kunnossapidosta Vestasin kanssa. Kalaxin tuulivoimapuisto on ensimmäinen, jonka Fortum rakentaa Suomeen, ja se on hyväksytty Suomen uusiutuvan energian kansalliseen preemiojärjestelmään maaliskuussa 2019. Hankkeen pääomakustannus on noin 90 miljoonaa euroa. Tuulivoimapuiston rakentaminen aloitetaan tänä kesänä, ja laitos arvioidaan otettavan käyttöön viimeistään vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Olen hyvin iloinen että Fortum rakentaa ensimmäisen suuren suomalaisen tuulivoimapuistonsa Närpiöön. Hanke on merkittävä askel eteenpäin pohjoismaisen tuulivoimastrategiamme toteuttamisessa”, kertoo Fortumin tuulivoimayksikön johtaja Joonas Rauramo.

"Saimme oikeudet hankkeelle vuonna 2017 ja siitä lähtien olemme kehittäneet sitä yhdessä paikallisten sidosryhmien kanssa. Investointipäätös on merkittävä virstanpylväs, ja yhteistyössä keskitytään tästä eteenpäin tuulivoimapuiston sujuvaan käyttöönottoon suunnitellun aikataulun ja budjetin mukaisesti”, toteaa kehityspäällikkö Mikko Iso-Tryykäri.

Fortum aikoo jatkaa kasvua päästöttömässä sähköntuotannossa pohjautuen vahvaan osaamiseensa ja  tavoittelee aurinko- ja tuulivoimakapasiteettinsa kasvattamista usean gigawatin kokoluokkaan. Fortumin liiketoimintamalli uusiutuvassa energiantuotannossa kattaa aurinko- ja tuulivoiman kehittämisen ja rakentamisen sekä laitosten käytön. Kevyen taserakenteen säilyttämiseksi yhtiö hyödyntää kumppanuuksia ja erilaisia yhteistyömuotoja.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Joonas Rauramo, johtaja, Wind Generation, puh. 040 354 3732
Mikko Iso-Tryykari, Kehityspäällikkö, Wind, puh. 050 453 2650
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518