Verkkouutinen

Fortum ja Nordkraft perustavat yhteisyrityksen tuulivoiman kehittämiseksi Norjassa

27 toukokuu 2019, 08:00

Ånstadblåheia wind park in Norway

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 27.5.2019

Fortum ja norjalainen energiayhtiö Nordkraft ovat perustaneet Fortum Nordkraft Vind DA -nimisen yhteisyrityksen kehittämään tuulivoiman tuotantoa Norjassa.

"Fortumin tavoitteena on kasvattaa merkittävästi tuulivoiman tuotantoaan Pohjoismaissa. Norjalla on tässä strategiassa tärkeä rooli. Uudessa yhtiössä voimme yhdistää Fortumin ja Nordkraftin tuulivoimaosaaminen tuulivoimatuotannon kehittämisessä Norjassa", tuulivoimantuotannon johtaja Joonas Rauramo Fortumista kertoo

Yhteisyrityksen perustaminen on jatkoa yritysten vuonna 2017 alkaneelle tuulivoimayhteistyölle. Tuolloin Fortum hankki Nygårdsfjelletin, Ånstadblåheian ja Sørfjordin tuulivoimaprojektit Nordkraftilta. Hankittujen projektien tuotantoteho on yhteensä 170 megawattia.

Fortum jatkaa strategiansa mukaisesti CO2 -vapaan sähköntuotantokapasiteetin rakentamista. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa aurinko- ja tuulivoiman tuotantonsa yli gigawatti luokkaan. Tavoitteen saavuttamisessa hyödynnetään omien aurinko- ja tuulivoiman kehitys- ja rakennushankkeiden lisäksi myös kumppanuuksia sekä muita yhteistyön muotoja muiden yritysten kanssa. 

Fortum Oyj
Viestintä