Lehdistötiedote

Hiilineutraalin kaukolämmön myynti kolminkertaistui Joensuussa

25 huhtikuu 2019, 09:00

Joensuu ekolämpö myynti

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 25.4.2019

Fortum myi Joensuun kaukolämpöasiakkaille viime vuonna lämpöä lähes saman määrän kuin vuotta aikaisemmin, sen sijaan alkuperävarmennetun uusiutuvilla polttoaineilla tai hukkalämmöllä tuotetun EkoPlus-lämmön myyntimäärä kasvoi lähes kolminkertaiseksi viime vuoteen nähden. Joensuussa Fortumin kaukolämmön piirissä on noin 42 000 asukasta.

"Huoli ilmastonmuutoksesta näkyy asiakkaiden aktiivisuudessa ja monet näkivät viime vuonna hyväksi vaihtoehdoksi hankkia oman lämmityksensä alkuperävarmennettuna EkoPlus-lämpönä. Valitsemalla EkoPlus-lämmön voi olla varma, että oma osuus lämmöstä on tuotettu ilmastoystävällisesti uusiutuvilla ja päästöttömillä tavoilla esimerkiksi hukkalämpöjä hyödyntämällä, sanoo kaukolämpöliiketoiminnan asiakkuusjohtaja Pasi Kokko Fortumilta."

Yksi tyytyväisistä EkoPlus-lämpöön siirtyneistä yritysasiakkaista on Joensuussa toimiva Abloyn tehdas.

"Abloyn käyttämä energia on pääasiallisesti sähköä ja kaukolämpöä. Siirryimme käyttämään uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä vuonna 2013. Meille Ekolämpö oli luontainen valinta Joensuun toimipaikan kaukolämmön lähteeksi. Koemme huolen ilmastonmuutoksesta tärkeäksi ja jatkamme työtämme hiilivaikutuksemme pienentämisessä", laatu- ja ympäristöpäällikkö Arto Koponen Abloylta sanoo.

Joensuun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Joensuun kaupunki ja Fortum ovat solmineet kattavan sopimuksen tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Joensuun kaukolämmössä hyödynnetään jo nyt varsin laajalti biopohjaisia energianlähteitä. Tavoitteena on, että vuonna 2025 kaukolämmöstä tuotetaan 80 % uusiutuvilla energianlähteillä ja 100% viimeistään 2020-luvun loppuun mennessä. Päästöjen vähentämisen lisäksi kaupunki selvittää myös päästökompensaatiomahdollisuuksia.

Joensuun kaupunkikonsernin tavoitteena on ottaa kiinteistöissään käyttöön 100 % uusiutuviin energiamuotoihin perustuvat Fortumin Ekolämpö- ja kulutusjoustoratkaisut. Kulutusjoustossa lämmitysdataa kulkee rakennuksen ja energiantuotannon välillä, mikä mahdollistaa rakennuksen energiakulutuksen vähentämisen silloin kun sille on sopiva hetki.